Головна Новини Тернополяни проводжатимуть зиму 11 лютого

Тернополяни проводжатимуть зиму 11 лютого

Проводжати зиму запрошують тернополян 11 лютого у парк імені Тараса Шевченка та Набережну. Оскільки цього року Стрітення, яке відзначають 15 лютого, випало на будній день, то народні гуляння перенесли на суботу. Триватиме Свято зими упродовж дня: з 10 ранку і до 9-10 вечора. У програмі заплановані різноманітні спортивні змагання та ігри, мистецькі виступи.

«З 10 розпочнуть працювати локації в пару Шевченка, – розповів Олександр Смик, начальник управління культури і мистецтв міськради. – Біля острівка «Чайка» проходитиме міжшкільний конкурс снігової скульптури, а на льоду – міський турнір з хокею. На замерзлому плесі проведуть змагання парапланеристи із точності приземлення на льоду. Будуть показові виступи сноубордистів, лижні перегони, зимовий футбол, змагання на санчатах, дитячі ігрові програми, спортивні естафети тощо. О 13-ій на Набережній біля причалу, де буде сцена, розпочнеться концерт муніципального духового оркестру «Оркестра Волі» з новою програмою. Після цього буде театралізоване дійство «Зустрічі зими з весною», виступи обрядових фольклорних колективів, дитячий концертний блок, ігри і конкурси для дорослих, змагання на крижаному стовпі, концертні виступи тернопільських виконавців, також ми запросили наших учасників КВК, буде спалення опудала, ігри і розваги характерні для обрядових свят. Буде також патріотична складова, оскільки 11 лютого в місті відбувається збір соколят. Тому о 19.00 основна сцена переноситься на Театральний майдан. Там запланована велика концертна програма за участі гуртів «Тінь сонця», «Лан» та інших, яка триватиме до 21-22 години.».

Традиційно, діятимуть на святі торгові точки з різними смаколиками і гарячими напоями. Будуть також місця обігріву, працюватимуть рятувальна і медична служби.