Головна Новини Тернополяни не завжди дотримуються карантинних правил

Тернополяни не завжди дотримуються карантинних правил

Маски. Антисептики. Дистанція. Кількість хворих на коронавірус є доволі високою, тому влада закликає жителів Тернополя дотримувалися усіх необхідних карантинних норм. Цьому містяни не дивуються, навпаки кажуть, і самі розуміють, що зараз особливо важливо дбати про власне здоров’я.

До прикладу, тернополянин Роман нашій знімальній групі розповів, що маскою користується лише в громадських місцях, в приміщеннях, на вулиці ж – ні.

Галина ж зізналася, що не завжди дотримується вимог, але намагається не забувати про них.

Людмила зазначила, що масками користується в приміщеннях.

І не дарма, адже не маючи такого засобу індивідуального захисту у більшість закладів – таки зайти не вдасться. Працівники тернопільських продуктових магазинів запевняють, що відвідувачів без масок не пускають у приміщення, а тим паче – не обслуговують. Проте, з їхніх слів, більшість тернополян свідомо надягають засоби захисту та дотримуються дистанції.

Проте деякі працівники магазинів зізнаються, що трапляються і такі покупці, які ігнорують дотримання карантинних правил. Тоді їм роблять зауваження, якщо вони не слухають, то їх просять залишити магазин.

На вулицях міста і самі тернополяни зізнаються, не надають великого значення засобам захисту. Кажуть, пік захворюваності вже пройшов, всі звикли до такого режиму життя, тому часто ігнорують правила. Та все ж слід пам’ятати, що хвороба не відступила. Зараз у лікарнях міста 59 інфікованих, тож, себе і рідних варто берегти.


Джерело | Т1 Новини