Головна Новини Тернополяни можуть змінити місце голосування у другому турі виборів Президента України

Тернополяни можуть змінити місце голосування у другому турі виборів Президента України

Постановою Центральної виборчої комісії №893 від 13 вересня 2012 року встановлено порядок тимчасової зміни місця голосування (ТЗМГ) виборця без зміни його виборчої адреси.

Виборці, які у день повторного голосування з виборів Президента України   21 квітня 2019 року будуть перебувати (проживати) поза межами свого місця реєстрації згідно паспортних даних, за бажанням можуть тимчасово змінити своє місце голосування без зміни зареєстрованої виборчої адреси.

Для тимчасової зміни місця голосування виборцям необхідно звернутись з відповідною заявою до відділу ведення Державного реєстру виборців (вул. Листопадова, 5) за місцем реєстрації або за місцем, де буде перебувати (проживати) виборець у день виборів. При собі потрібно мати паспорт та документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування. Без документів, які підтверджують необхідність ТЗМГ, виборцю буде відмовлено у задоволенні заяви.

Виборці подають  заяву про тимчасову зміну місця голосування, копію паспорта, документи (копії документів), які підтверджують необхідність  тимчасової зміни місця голосування виборця (довідка про постійне місце проживання, довідка з постійного місця роботи, посвідчення про відрядження тощо). У разі, якщо до заяви додаються копії документів, їх оригінали надаються працівникам органу ведення Реєстру для перевірки достовірності наданих копій.

Виборці, виборча адреса яких знаходиться на території АРК та міста Севастополя, на тимчасово окупованих територіях районів, міст, селищ і сіл, їх частин у Донецькій та Луганській областях, межі та перелік яких визначаються Указом Президента України, можуть не додавати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця їх голосування.

Заяви  приймаються відділом ведення Державного реєстру виборців до 15 квітня 2019 року.