Головна Новини Тернополяни можуть безкоштовно обстежитися у стоматлога

Тернополяни можуть безкоштовно обстежитися у стоматлога

Мобільна “клініка на колесах” у Тернополі працюватиме до квітня 2021 року, надалі вирушить містами України. Ініціатива доступна краянам задяки Міжнародному благодійному фонду “Дар життя”.

Мобільна “клініка на колесах” почала діяти у 1992 році. За словами помічника директора Міжнародного благодійсного фонду “Дар життя” у Тернополі Романа Ходзінського, її створення пов’язане із трагедію, що трапилась на Чорнобильській АЕС. Адже саме після цієї події виникла значна потреба в обстеженні стану здоров’я громадян.

“Клініка розпочала роботу як благодійна місія, у зв’язку з тим, що в Українві відбулася велика проблема зі здоров’ям населення внаслідок вибуху на ЧАЕС. На сьогодні клініка працює впродовж року: влітку на виїздах по всій Україні, взимку, через погодні умови, станціонарно у Тернополі. У нас є дві клініки – стоматологічна та педіатрична. Можна також пройти такі обстеження, як загальний аналіз крові та ЕКГ. Надається консультація лікаря-педіатра”, – розповідає журналістам “Файного міста” помічник директора Міжнародного благодійсного фонду “Дар життя” у Тернополі Роман Ходзінський.

В основному “клініка на колесах” зорієнтована на прийом маленьких пацієнтів. Проте не відмовляють у наданні допомоги й дорослому населенню. Аби потрапити на консультацію до спеціаліста, потрібно попередньо записатися.

“Ми просимо пацієнтів попередньо реєструватися, щоб не створювати черг, щоб не було скупчення у приміщенні. На кожного пацієнта ми вносимо годину часу. Тобто, півгодини пацієнт знаходиться у педіатра і півгодини – у лікаря-стоматолога. В основному клініка працює для дітей, тому що більше спрямовані на надання педіатричних послуг. Проте запрошуємо і дорослих”, – додоє Роман Ходзінський.

“Клініка на колесах” знаходиться за адресою: м. Тернопіль, вул. Рєпіна,11 (територія станції швидкої медичної допомоги). Номер телефону: +38-098-096-63-10.