Головна Новини Тернополяни з інвалідністю мають право на пільговий проїзд після того, як укладуть...

Тернополяни з інвалідністю мають право на пільговий проїзд після того, як укладуть відповідний договір

Тернопільське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів отримало відповідь від Тернопільської міської ради на запит щодо пільгових перевезень осіб з інвалідністю – тернополян та жителів області. Подаємо текст, який надійшов від управління транспорту, комунікацій та зв’язку Тернопільської міської ради.

’’Відповідно до Закону України “Про автомобільний транспорт”, документом на проїзд для пасажира є квиток на проїзд в автобусі та на перевезення багажу (для пільгового проїзду – посвідчення особи встановленого зразка чи довідка, на підставі якої надаються пільги), а в разі запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду – електронний квиток зареєстрований в системі та документи для пільгового проїзду.
Також додатково інформуємо, що статтею 91 Бюджетного кодексу України передбачено, що органи місцевого самоврядування самостійно визначають види та обсяг пільгових перевезень.
В бюджеті України з 2016 року кошти на відшкодування втрат за пільгові перевезення пасажирів не передбачаються, відшкодування відбувається виключно з міського бюджету.
Враховуючи вище викладене повідомляємо, що право на безкоштовне виготовлення «Соціальної картки Тернополянина» і відповідно на безкоштовний проїзд мають особи, яким чинним законодавством надано пільги на проїзд та які зареєстровані у м. Тернополі.
Скористатися правом пільгового (безоплатного) проїзду в громадському транспорті м. Тернополя Ви зможете після укладення відповідного договору між органом самоврядування (органом влади), за місцем реєстрації та міською радою м. Тернополя .
Одночасно повідомляємо, що для здешевлення проїзду можна придбати звичайний електронний квиток, з яким тариф на проїзд в транспорті міста Тернополя залишається незмінний – 4 грн. у маршрутках та 3 грн. у тролейбусах.’’

За словами представника управління транспорту, комунікацій та зв’язку Тернопільської міської ради, поки жоден з керівників територіальних громад органів виконавчої влади не уклали договорів з міською радою Тернополя щодо пільгових перевезень жителів області.