Головна Новини Тернополяни зможуть викидати використані маски та рукавички просто в аптеках

Тернополяни зможуть викидати використані маски та рукавички просто в аптеках

Питання щодо облаштування контейнерів для збору використаних засобів індивідуального  захисту обговорювалося на засіданні Тернопільського міського штабу для боротьби з коронавірусом 21 травня.

У зв’язку з потенційною загрозою поширення COVID-19  та недопущення повторних спалахів пандемії, штаб звернувся до керівників та власників аптечних закладів з проханням проявити максимальну громадську свідомість та пильність щодо запровадження колективної безпеки населення міста.

Відповідно до рішення штабу керівники повинні забезпечити розміщення в приміщеннях аптек загальнодоступної ємності для збору використаних засобів індивідуального захисту від громадян міста, а саме – одноразових рукавичок та масок. На ємності має бути вказане її призначення.

– Втілення вказаної вимоги сприятиме додатковому посиленню безпеки життєдіяльності міста у питанні утилізації відходів медичного спрямування щоденного використання, – пояснює начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Олег Соколовський,  – Виконання необхідно забезпечити в період від 22 травня і до окремого розпорядження штабу. Виконання цього рішення контролюється управлінням житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР спільно з управлінням муніципальної поліції .

Фото з відритих джерел в інтернеті

Тернопіль житлово-комунальний