Головна Новини Тернополяни все частіше купують хліб із цвіллю

Тернополяни все частіше купують хліб із цвіллю

“Придбав хліб, приніс додому, а там пліснява”, – все частіше із схожими скаргами звертаються тернополяни в управління  Держпродспоживслужби у Тернопільській області.  Тож фахівці служби почали розбиратися із цією ситуацією і виявили, що все через недотримання санітарних правил у самих пекарнях. Ось як вони прокоментували:

“У літній період на «гарячу» телефонну лінію Управління почастішали звернення мешканців міста Тернополя щодо неякісних хлібобулочних виробів. Зокрема, скарги стосуються раннього ураження виробів (зокрема хліба) плісеневими грибами, що свідчить про порушення технологій та низький рівень санітарної культури виробництва.
Зважаючи на те, що звернення має інформаційний характер, спеціалістам Управління не надається можливості ініціювати повноцінну перевірку діяльності виробничих потужностей пекарень, як це передбачено вимогами ст. 6 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності». Проте, моніторингом стану реалізації хлібобулочних виробів у м. Тернополі, в окремих випадках встановлено погіршення якості хліба без протермінування строків придатності.
Керуючись положеннями ст. 9 та вимогами ст. 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» вимагаємо у виробників хліба та хлібо-булочних виробів взяти цю інформацію до уваги та забезпечити проведення додаткових санітарних заходів для покращення якості хлібобулочних виробів”.

До слова, в Держпродспоживслужбі кажуть, щоб тернополяни та жителі області, виявивши неякісний продукт, одразу ж зверталися в управління.

Звертаємося до тернополян з проханням повідомляти про випадки виявлення на полицях зіпсованих продуктів керівництво магазину (записувати дані випадки в книгу скарг та пропозицій), або ж у випадку купівлі зіпсутого продукту харчування звертатися з відповідними документами, які підтверджують факт покупки (чек!, цілісне пакування, яке містить інформацію про виробника та термін придатності) до нас в Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області за адресою: 46006, м. Тернопіль, вул. Чернівецька, 24, або на електронну скриньку prodbezpeka@ukr.net. Телефон «гарячої лінії» 52-30-18“.