Головна Новини Тернополянин, який у стані алкогольного сп’яніння покусав поліцейського, відбуде покарання

Тернополянин, який у стані алкогольного сп’яніння покусав поліцейського, відбуде покарання

Рік умовно присудив Тернопільський міськрайонний суд тернополянину, що напав, вкусив і вдарив поліцейського.

Так чоловік відреагував на прохання правоохоронців припинити порушувати громадський спокій. Про це йдеться у вироку суду.

Як випливає з нього, 16 червня 2020 року поліцейські отримали повідомлення, що у дворі будинку на Миру,3 невідомі особи шумлять і підозріло себе поводять.

Отримавши таке повідомлення, працівники патрульної поліції виїхали за вказаною адресою. Там виявили двох чоловіків, які агресивно поводились, лаялись. Їх просили заспокоїтись, на що вони не реагували.

Врешті один із них, перебуваючи ще й у стані алкогольного сп’яніння, штовхнув в груди одного із поліцейських, після чого вкусив правоохоронця та вдарив близько трьох разів кулаком в голову. У суді обвинувачений свою вину визнав повністю, щиро розкаявся та просив суд не позбавляти його волі, обіцяв подібного більше ніколи не робити та відмовився від дослідження зібраних доказів у судовому порядку.

Як результат розгляду справи, суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні злочину за ч.2 ст.345 КК “Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу” та призначив покарання у вигляді двох років обмеження волі. На підставі ст.75 КК звільнив від відбування покарання, призначивши рік іспитового строку. Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржувати вирок можуть протягом 30 днів з дня його проголошення.