Головна Новини Тернополянин, який пропонував хабар працівнику поліції, заплатить 68 тис. грн штрафу

Тернополянин, який пропонував хабар працівнику поліції, заплатить 68 тис. грн штрафу

хабар

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області покарав штрафом чоловіка, який пропонував хабар начальнику сектору захисту інтересів суспільства і держави ГУНП в Тернопільській області.

Про це повідомляє «Судовий репортер» з посиланням на вирок від 31 травня.

Йшлося про 3 тисячі доларів за закриття кримінального провадження за ч.3 ст.191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Поліція мала ухвалу суду про доступ до документів ТОВ «СІ ЕН СІ Україна». Обвинувачений зустрічався із співробітником поліції як представник цієї компанії з приводу передачі документів.

Спочатку пропозиція неправомірної вигоди прозвучала 21 січня 2021-го на бульварі Т. Шевченка поблизу «МАФА кави». Співробітник поліції начебто відмовився. 12 лютого обвинувачений прийшов у кабінет правоохоронця, де також був слідчий поліції. З’ясувалося, що обвинувачений не має офіційного доручення від компанії, а тому йому не можуть вручити копію ухвали суду як володільцю речей чи документів. Під час спілкування слідчий вийшов. Залишившись удвох із начальником сектору поліції обвинувачений повторив пропозицію.

Початково дії обвинуваченого кваліфікувалися за ч.3 ст.369 ККУ як пропозиція неправомірної вигоди службовій особі. Такий злочин карається позбавленням волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Але до суду справу передали за ч.1 ст. 369-2 ККУ – зловживання впливом. За цією версією, гроші пропонувалися за вплив слідчого, який вийшов під час розмови. Така кваліфікація дозволяє призначити покарання у вигляді штрафу.

Чоловік провину повністю визнав. Тому інші докази суд не досліджував.

Обвинуваченого оштрафували на 68 тисяч гривень.