Головна Новини Тернополянин продаючи техніку в Інтернеті, втратив усі кошти

Тернополянин продаючи техніку в Інтернеті, втратив усі кошти

Із заявою про шахрайство до поліцейських звернувся 29-річний житель Тернополя. Він повідомив, що з його банківської картки зникла кругленька сума.
Чоловік розмістив оголошення про продаж побутової  техніки на відомому сайті продажу товарів. Згодом до нього зателефонував невідомий який хотів купити декілька товарів та попросив повідомити номер банківської картки для перерахунку коштів.
Через певний проміжок часу знову пролунав дзвінок. Цього разу,  незнайомець представився працівником банку. Зловмисник повідомив, що на банківський рахунок продавця надійшли кошти, але через збій системи гроші неможливо зняти з картки. Попросив підійти до банкомату або ж зайти в мобільний додаток для здійснення деяких операцій. Тернополянин, не задумуючись, для чого кудись переводити власні гроші виконав вказівки шахрая.
Замість отримати, потерпілий перевів кошти на чужий рахунок та втратив понад три тисячі гривень. Чоловік зрозумів, що став жертвою шахраїв, коли отримав смс про здійснену операцію. Звернувся за допомогою до правоохоронців.
Поліцейські нагадують мешканцям Тернопільщини не довіряти телефонним дзвінкам від невідомих, не повідомляти інформацію ваших банківських карток. Ні один працівник банку не буде в телефонному режимі вирішувати грошові питання щодо ваших заощаджень.