Головна Новини Тернополянин оформляючи онлайн-кредит втратив власні кошти

Тернополянин оформляючи онлайн-кредит втратив власні кошти

аферисти

Працівники Тернопільського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за фактом шахрайства вчинено щодо 27-річного місцевого мешканця. Чоловік в мережі – Інтернет хотів оформити кредит, а в результаті натрапив на шахраїв та позбувся власних заощаджень. 

Потерпілий знайшов оголошення про надання кредитних коштів та залишив онлайн-заявку. Наступного дня до нього зателефонувала дівчина, яка представилася співробітником установи. Вона попросила повідомити персональні дані чоловіка для перевірки кредитної історії.

Згодом пролунав ще один дзвінок, цього разу додзвонювачка попросила зазначити  інформацію про банківський рахунок заявника, аби зарахувати грошові кошти.

Чоловік нічого не запідозривши зробив все, що його попросили, а вже через деякий час отримав сповіщення про зняття залишку з рахунку в розмірі 5875 гривень. Відомості про подію внесено в ЄРДР відповідно до ст.. 190 ККУ. Правоохоронці проводять оперативно-розшукові заходи щодо встановлення осіб причетних до протиправного. 

Запам’ятайте, «швидкі кредити» — це мікрозайми, які надають сумнівні «контори» в інтернеті. Все робиться в онлайн-режимі всього за декілька хвилин. Для цього потрібні лише копії вашого паспорта та ідентифікаційного коду. Знайти нормальну компанію, яка надасть вам гроші, а після у вас не буде якихось проблем, практично неможливо. У більшості випадках за такими «конторами» стоять шахраї. Поліцейські наголошують:
•    Не давайте особисті документи (їх копії) в руки стороннім особам. 
•    Не розголошуйте інформацію щодо своїх персональних даних (серія паспорту, номер паспорту, ідентифікаційний код, номер карткового рахунку), особливо в мережі Інтернет (наприклад на сайтах, що пропонують працевлаштування на дому). 
•    Уникайте надавати номер свого мобільного телефону незнайомцям, особливо, якщо він прив’язаний до Особистого кабінету позичальника.
•    Не зберігайте логін та пароль від Особистого кабінету на вашому комп’ютері. 
•    Не викладайте копії документів в Інтернет.