Головна Новини Тернополянин організував підпільну АЗС: вилучили обладнання і пальне на 4 мільйони

Тернополянин організував підпільну АЗС: вилучили обладнання і пальне на 4 мільйони

Тернопільські правоохоронці виявили на території обласного центру чотири нелегальнi автозаправнi станції і припинили їх діяльність, вилучивши при цьому незаконного обладнання та пального на суму близько чотирьох мільйонів гривень.
Як повідомили «УМ» у прес-службі прокуратури Тернопільської області (під її процесуальним керівництвом ведеться слідство), дві підпільні АЗС діяли як стаціонарні, а дві — як пересувні, доставка ж пального до них здійснювалась автоцистерною, пише Україна Молода
А організував весь цей прибутковий бізнес один підприємливий тернополянин, який вирішив нажитися на тому, що дещо дешевший «лівий» бензин завжди знаходить покупців.
Зараз щодо нього триває досудове розслідування за частиною 3 статті 204 Кримінального кодексу України — «незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів».
У результаті проведених слідчих дій вилучено, зокрема, 42 тис. 510 літрів дизельного пального, сідловий тягач з автоцистерною ємкістю 38 тис. літрів та два вантажнi фургони, обладнані як «мобільні» автозаправні станції. Всього товарно-матеріальних цінностей — загальною вартістю на 3 мільйони 850 тисяч гривень.
Треба зауважити, що це далеко не перший такий кримінальний випадок. Так, приміром, улітку, в ході проведення операції «Акциз-2018», співробітники податкової поліції головного управління Державної фіскальної служби у Тернопільській області виявили в одному зi складських приміщень 9 бочок типу «єврокуб» i приєднане до них обладнання автомобільного заправного комплексу з паливно-роздавальною колонкою.
Реалізація дизпалива здійснювалась за готівкові кошти без застосування реєстратора розрахункових операцій i без будь-яких документів, що засвідчують походження пального, його якість та виробника. Дозвільні документи на виконання робіт підвищеної небезпеки та на використання устаткування для зберігання і реалізації пального також були відсутні.