Головна Новини Тернополянин виборов золоту медаль на чемпіонаті України з плавання

Тернополянин виборов золоту медаль на чемпіонаті України з плавання

Тернополянин Сергій Лисобей виборов золоту медаль на чемпіонаті України з плавання, який відбувся у Дніпрі. Про це розповіла тренерка Катерина Антонишин.

18-річний Лисобей проплив 100 метрів на спині за 58, 34 секунди. Хлопець каже, до змагань готувався рік, Суспільне.

“На змаганнях я мав показати кращий результат. Не можу сказати, що показав свій максимум, але через два тижні планую їхати в Харків. Буду повторювати результат”, – каже Лисобей.

Тренерка Катерина Антонишин каже, прогнозувала, що Сергій переможе. За її словами, хлопець проплив дистанцію без жодної похибки.

“Перед кожними змаганнями ми складаємо рейтинг, вираховуємо приблизні місця. Всі наші підрахунки виправдалися. У Сергія 9 тренувань в тиждень. Він займається ще самостійно. Спортсмен такого рівня значну кількість часу повинен проводити в тренажерних залах”, – розповіла Антонишин.

Сергій Лисобей розповідає, займається плаванням більше 10 років. Тренування плавець починає у спортивному залі. Хлопець каже, тут проводить до двох годин на день.

Сергій каже, під час карантину басейни не працювали, тому тренувався за іншою програмою.

“Плавання я замінив бігом, пробігав по 10 кілометрів кожного дня. Робив відпочинок, бо я не бігун. Без підготовки йде дуже велике навантаження на серце, але потрібно було замінити навантаження. Я вирішив, що це хороше кардіо”, – каже Лисобей.

Плавець розповів, що перемога на чемпіонаті України – його найбільше досягнення. Зараз працює, щоб поліпшити результат.

“Хочу пов’язати своє майбутнє з плаванням. Буду займатися ним до кінця життя. Пізніше можна стати тренером, наставником. Цим мені подобається спорт, бо ним можна займатися впродовж життя”, – розповів Лисобей.