Головна Новини Тернополянина обманув спритний шахрай

Тернополянина обманув спритний шахрай

аферисти
Жертва афери передала до рук покупця власний товар, а гроші за нього так і не отримала.
Потерпілий продавав електронний музичний синтезатор. Невдовзі до нього зателефонував покупець. Поторгувалися, домовилися про продаж, чоловік хотів оглянути інструмент. Невдовзі до помешкання продавця приїхало таксі. Незнайомець оглянув товар  і вирішив одразу забрати його, а гроші перевести на банківську картку через мобільний додаток.
СМС-повідомлення про надходження 36 тисяч гривень надійшло  через хвилину. Продавець спокійно віддав пакунок до рук зловмисника і той поїхав.
Лише при спробі зняти готівку в банкоматі тернополянин зрозумів, що став жертвою шахрайства. Обіцяних грошей на картці не було. Зателефонував в поліцію.
Правоохоронці радять бути дуже обачними у торгах дороговартісними речами. Не довіряйте незнайомцям  – спочатку добре перевірте, чи надійшли кошти на рахунок,  лише тоді віддавайте до рук покупців товар, або ж домовляйтеся про розрахунок готівкою. Торгуючи у мережі, оплачуйте чи відправляйте товар накладеним платежем і не надавайте потенційними покупцям будь-які конфіденційні дані своєї банківської картки.