Головна Новини Телефонні аферисти ошукали жителів Тернопільщини на суму понад 50 000 гривень

Телефонні аферисти ошукали жителів Тернопільщини на суму понад 50 000 гривень

кредити
Впродовж вихідних троє жителів Тернопільської області потерпіло від рук телефонних аферистів, які представлялися співробітниками фінансових установ. Аферисти під різними приводами дізнавалися персональні дані й привласнювали заощадження краян.
Одна із потерпілих втратила майже 40 000 гривень. Зі слів заявниці, до неї зателефонував псевдопрацівник банку, який запевнив жінку про автоматизоване блокування карткового рахунку. Зловмисник ввійшов в довіру та переконав заявницю про можливість усунення даного недоліку. Для цього необхідно було повідомити конфіденційну інформацію про електронний гаманець, що вона й зробила. Вже згодом на мобільний телефон потерпілої прийшло сповіщення про зняття готівки в розмірі 38234 гривень.
Від аналогічного злочину потерпіла й тернополянка 1990 року народження. Аферисти зняли з її рахунку більше 2000 гривень. А от житель Збаразького району розповів аферистам свої персональні дані, за допомогою яких пройдисвіти спустошили з пенсійної картки 5400 гривень й з кредитки 6000 гривень.
За даними фактами правоохоронці розпочали досудове розслідування відповідно до ч. 1 ст.190 Кримінального кодексу України.
Працівники поліції звертаються до гостів та мешканців краю бути обачними та не довіряти невідомим. Зрозумійте, ви самі своїми ж діями допомагаєте зловмисникам, які в подальшому викрадають ваші заощадження.

Пам’ятайте, ніколи, ні за яких обставин не повідомляйте зловмисникам ваші особисті дані. Працівники фінустанов не телефонуватимуть та не дізнаватимуться конфіденційну інформацію.

У разі, якщо у вашому домі пролунав дзвінок, дізнайтесь якомога більше інформації від невідомого. Не гайте часу, одразу телефонуйте на лінію «102».

Розкрити такий вид злочинів надзвичайно важко, оскільки відстежити в подальшому рух коштів майже неможливо.