Головна Новини Тарас Юрик: Нова Федерація футболу Тернопільщини готова до повноцінної роботи

Тарас Юрик: Нова Федерація футболу Тернопільщини готова до повноцінної роботи

21 лютого в Тернополі відбулася установча конференція громадської спілки «Федерація футболу Тернопільської області». Ця структура перебрала на себе функції по організації всього футбольного процесу в області після того, як виявилося, що діюча до цього часу ТОФФ на чолі з Володимиром Мариновським є нелегітимною. Новим керівником футбольної спільноти регіону було обрано Тараса Юрика. Про плани розвитку в області найпопулярнішого виду спорту Юрик розповів у інтерв’ю нашому виданню.

– Що мотивувало вас очолити розбудову футбольної федерації в Тернопільській області?

– З відповідною ініціативою до мене звернулися представники більше двох десятків міських та районних федерацій футболу нашої області. Крім того, було боляче спостерігати, як діюча до недавна організація занурилась в численні управлінські скандали, порушення вимог статуту та діючого законодавства. В такій ситуації ні про який розвиток футболу в регіоні не могло бути й мови. І оскільки наша команда вже має значний досвід у відновленні та створенні спортивної інфраструктури в декількох районах Тернопільщини, ми вирішили допомогти виправити ситуацію. І я вдячний делегатам проведеної Конференції за довіру. Впевнений, що разом ми реалізуємо багато корисних футбольних проектів.

– Вирішенням яких питань займетесь найближчим часом?

– В першу чергу потрібно забезпечити проведення на високому якісному рівні чемпіонату Тернопільської області з футболу. Часу до початку змагань залишається не так багато, а ще необхідно вирішити цілу низку організаційних питань. Але ми зробимо все, щоб чемпіонат відбувся вчасно і в ньому прийняли участь всі заявлені команди.

– У вас вже є якісь конкретні плани щодо розвитку футболу на Тернопільщині?

– Першочергово наша команда має намір зайнятися розвитком футбольної інфраструктури регіону та створенням дитячо-юнацької ліги області. Детальніше хочу зупинитися на другому пункті, адже на даний момент в Україні такі ліги є лише в третині регіонів. В той же час, у нас є позитивний досвід формування такої ліги в Івано-Франківській області, де зараз вже реалізується низка корисних реформ. Найближчим часом ми проведемо координаційну нараду за участю керівництва дитячо-юнацьких футбольних шкіл області і домовимося про дату проведення установчої Конференції, на якій і буде сформовано ДЮФЛ Тернопільщини.

Сподіваюсь, що вже на цьому етапі нам вдасться знайти зацікавлених представників місцевого бізнесу, які візьмуть на себе частину видатків, пов’язаних з функціонуванням дитячо-юнацької ліги. Крім того, технічну допомогу по створенню такої організації нам обіцяє надати ФФУ. Наступний етап – організація ДЮФЛ перших футбольних змагань. І я сподіваюсь, що нам вдасться розвинути успіх івано-франківських колег, забезпечивши можливість для участі в таких змаганнях не двох, а 3-5 вікових груп юних футболістів.