Головна Новини Танці з директором – у кожну школу

Танці з директором – у кожну школу

165 тис. переглядів, понад тисяча вподобань та 3,5 тис. поширень – це все про танці, зі справжніми зірками. В прямому ефірі їх можна дивитися щовівторка і щочетверга… у Гусятинській ЗОШ І–ІІІ ступенів!

Директорка цієї школи Олександра Демкура креативно підходить до своєї роботи і вже кілька років під час перерв танцює з дітьми. 25 вересня у Facebook з’явилося відео з танцями директорки – і вона вмить стала зіркою соціальних мереж.

«Супер! Видно, що директор на своєму місці!», «Молодець! Повага і шана таким директорам», «Браво!!! Таких директорів не вистачає! Беріть приклад!», – зазначають в коментарях до відео.

«Всеосвіта» не лишилася байдужою до танцювальних витівок директорки і ми поцікавилися, як вона «докотилася» до такого легковажного життя. Дослівно так і запитали. На що пані Олександра щиро розсміялася:

Дякую, слово «докотилася» в цьому контексті сприймаю як комплімент!

Насправді ініціаторами танцювальних перерв були самі учні школи. Це була пропозиція учнівської ради з метою проведення цікавого дозвілля дітей. Такі перерви у нас проходять щовівторка і щочетверга під керівництвом педагога-організатора Світлани Козир. Спершу ідея виступити й самій на «сцені» в ролі танцюристки виникла спонтанно. Це був експромт. А тепер я завжди танцюю з дітьми, якщо в цей час перебуваю у школі. Так що я «докотилася» до цього з великим задоволенням. Тепер діти при зустрічі питають, чи буде продовження. А я не можу їх розчарувати. Отож «котитимусь» і далі, це ж так приємно!

Не комплексуєте танцювати перед учнями? Ще й тепер, коли Вас побачила вся Україна.

Не комплексую сама й іншим не раджу! А те, що всі бачать – то це ж тільки добре, хай і собі запозичують такий різновид дозвілля.

Я не прихильниця авторитарного спілкування з дітьми. Це мають бути партнерські стосунки, започатковані на довірі, взаємоповазі. Ми, адміністрація школи, завжди дослухаємося до порад дітей щодо покращення освітнього процесу. У нас в коридорах середньої та старшої школи стоять тенісні столи, щоб діти грали у вільний час. Спортивний зал завжди відчинено, і діти мають можливість проводити там час на перервах. А в початкових класах підлогу розмальовано різноманітними рухливими іграми. Кожен сам обирає вид відпочинку, не з примусу.

Саме зараз ми активно займаємося розмальовуванням сходів школи, в цьому бере участь навіть адміністрація. Кожен має свою квіточку або візерунок.

Займаєтеся з хореографом перед проведенням перерв?

До перерв готуються ті, хто виступає, вони вчать танці. А всі охочі просто повторюють. Наперед для показових виступів ніхто нічого не готує. Головне – активний позитивний відпочинок. Навіть технічні працівники долучаються!

А як регулярно Ви відвідуєте дискотеки?

Танцювати справді дуже люблю і за можливості завжди танцюю! Зокрема і на учнівських дискотеках. Для моїх учнів побачити директорку, яка танцює чи бере участь у спортивних змаганнях – давно не дивина.

А як ставиться до Ваших «витівок» серйозна педагогічна спільнота?

Діти дуже відчувають, коли з ними щирі. На мою думку, такі «витівки» на часі в сучасній освіті. Ми всі різні. Звичайно, я не можу сказати, що всі вчителі танцюють разом з дітьми. Це річ особиста. У когось є комплекси, у когось є свої справи на перерві, і це нормально. Нам, директорам, дано поле для вільної творчості заради покращення перебування дітей у школі, зацікавлення навчанням. Головне – не нашкодити. На уроках є свої вимоги, а на перерві кожен вільний обирати, чим зайнятися. Головне, щоб було з чого вибрати!

Не стикалися з якимись проявами осуду?

Особисто я не чула такого. Хоча я вмію сприймати критику, якщо вона конструктивна. Радує те, що в коментарях до відео майже всі схвально відгукуються. Це свідчить, що проведення таких активних перерв поки що є не в усіх школах. Це не обов’язково має бути саме такий формат. Кожен сам господар у своїй домівці.

Коли підбираєте вчителів на вакансії, перевіряєте їхні танцювальні здібності?

Дякую за ідею! Врахую в подальшому підборі персоналу. А якщо серйозно, то комунікабельність людини, звісно, завжди враховую.

У Вашій школі хтось танцює краще за Вас?

Авжеж! Наша школа багата на таланти.

Не заздрите?

Такої якості як заздрість у мене немає. У нас дуже гарний творчий колектив. Як учнів, так і вчителів. Не кажучи вже про адміністрацію! Тож закликаю всіх танцювати і не комплексувати!

Ну що ж, «Всеосвіті» немає що додати до побажань пані Олександри – в редакції вже увімкнули музику і… Та почекайте ж, дайте хоч інтерв’ю опублікувати!

Над матеріалом танцював Дмитро Кузьменко.