Головна Новини Там аж “кишить”: під час прибирання в підвалі тернополянина покусали блохи

Там аж “кишить”: під час прибирання в підвалі тернополянина покусали блохи

Тернополянин пішов прибирати підвал у будинку, а повернувся обкусаним. Чоловіка атакували блохи. Зараз скандал набирає обертів: одні скаржаться, адже мають таку ж проблему, інші – засуджують жителів будинку, які нібито не слідкують за порядком, пише “Файне місто”.

Про курйозну ситуацію повідомила у соцмережі «Фейсбук» дружина потерпілого Лілія Осадча. Жінка зазначила, що він — єдиний з під’їзду, хто прийшов на підмогу працівникам ЖЕКу, а наслідки тепер треба лікувати.

Фітбек по прибиранню підвалів ЖЕКами. На цьому тижні наш, як і решта підвалів міста, за розпорядженням міського голови, підлягав прибиранню. Працівники ЖЕКу розвісили повідомлення про те, коли воно відбудеться і просили приймати активну участь. Скажу відразу, що в нашому підвалі зголосилась допомогти лише одна наша квартира, зокрема мій чоловік.
Підвал нашого будинку офіційно до списку укриттів не відноситься, хоча по будові і конструкції нічим від сусіднього будинку не відрізняється.
Під прибиранням, як виявилось, малося на увазі знос всього сміття з одної купи по інших, менших купах в зламані підвали, відведених для меншканців. І ще є один важливий момент: ні в нашому, ні в сусідньому (те, яке вважається офіційний укриттям, де доречі наш мер давав інтерв’ю) не була проведена дезінфекція, а підвали (в тому числі і те, яке вважається укриттям) «кишать» блохами, – йдеться у дописі Лілії Осадчої.

На підтвердження своїх слів Лілія додала фото покусаного чоловіка. Тернополянка бідкається, їй страшно навіть уявити, що могло би статися з людиною, якби там довелось провести декілька днів.

Тим часом у коментарях думки розділилися. Одні винуватять голів ОСББ, інші – самих мешканців, які нібито власноруч засмітили підвал.

  • – Такі блохи і в нашому підвалі є. Вони залазять навіть до кімнати. Я два роки травила їх в кімнаті, – пише Людмила.
  • – Самі жителі будинку зробили срач в своїй же хаті то чого так охкати що є блохи, робіть лад і нехай всім буде встидно а не гидко, – каже Надія.
  • – Порядок має бути всюди!! Чисто не дам де прибирають, а там де не смітять! Тай зрештою, відкрийте вже очі і самі візьміть в руки своє життя пора вже давно створювати ОСББ! – коментує Ольга.
  • – Чому мешканці будинку самі не тримають порядок в підвалі, а валять все на комунальників? Це ж ви самі довели до такого срачу! – додає Олександр.

Нагадаємо, в усіх мікрорайонах Тернополя триває підготовка та влаштування нових захисних укриттів. Управителі житлових багатоквартирних будинків повинні організувати та привести захисні споруди у готовність для використання. участь у “ревізії” також бере міський голова Сергій Надал.

https://www.facebook.com/lilia.zinchyshyn/videos/390229256432640/