Головна Новини “Сінема Сіті” vs ТРЦ “Подоляни”: конфлікт у Тернополі набуває обертів

“Сінема Сіті” vs ТРЦ “Подоляни”: конфлікт у Тернополі набуває обертів

Вчора, 12 лютого, адміністрація ТРЦ «Подоляни» надала офіційний коментар щодо закриття кінотеатру «Сінема Сіті», де зазначили, що не мають наміру продовжувати співпрацю, мовляв, через “несучасність” кінотеатру. Відповідь від “Сінема Сіті” не забарилася. Пропонуємо читачам ознайомитися з нею.

“ОФІЦІЙНА ПОЗИЦІЯ
щодо роботи Кінотеатру «Сінема – Сіті Тернопіль» в ТРЦ «ПОДОЛЯНИ», м. Тернопіль

Кінотеатр «Сінема – Сіті Тернопіль», що входить до знаної всеукраїнської мережі «Сінема Сіті» (належної підприємству ТОВ «СІНЕМА-ЦЕНТР»), протягом 10 років поспіль приносив радість та цікаве дозвілля у сім’ї тернополян та мешканців передмістя.

Але строк оренди Кінотеатру у ТРЦ «ПОДОЛЯНИ» спливає та зважуючи на офіційний коментар керівництва ТРЦ «ПОДОЛЯНИ» у мережі Facebook і красномовну реакцію тернополян на нього, ми вважаємо, що широкому загалу має бути відомо наступне.

В публікації ТРЦ помилково стверджується, що наш Кінотеатр вже не має правових підстав знаходитися в ТРЦ «ПОДОЛЯНИ» а керівництво Торгового центру навіть вдалось до відключення електрики, що унеможливлює нашу подальшу роботу. Такими діями було грубо порушено Ухвалу Суду від 06 лютого 2020 року у справі №910/529/20, за якою заборонено вчиняти будь-які дії щодо примусового звільнення приміщення та закриття Кінотеатру в ТРЦ «ПОДОЛЯНИ», до вирішення спору по суті.
Інформуємо громадськість, що з приводу умисного невиконання Торговим центром зазначеного судового рішення та протидії законній діяльності, порушено виконавче та кримінальне провадження.

За законом та за договором оренди ми маємо переважне право на подальшу оренду приміщення в ТРЦ «ПОДОЛЯНИ» для роботи нашого багатозального Кінотеатру.

Ми належно та з усією повагою повідомили власника ТРЦ про наше бажання скористатися своїм переважним правом та продовжити роботу Кінотеатру «Сінема – Сіті Тернопіль» заради наших глядачів та працівників, які нині хвилюються через можливість втрати своїх робочих місць. Також ми неодноразово повідомляли керівництво ТРЦ про нашу готовність до узгодження нових умов подальшої оренди.

ВАЖЛИВО: саме ми, ініціюючи продовження строку оренди, наполягали на необхідності подальшого якісного розвитку Кінотеатру, для чого ТРЦ необхідно добудувати приміщення під додаткові 2 кінозали. Зокрема, якраз для запровадження нами новітніх технологій! Подібні технології просто не можуть бути реалізовані у застарілій та навіть небезпечній для відвідувачів будівлі ТРЦ. Більше того, нещодавно з’ясувалося, що до законності її проектування та будівництва є багато запитань.

На превеликий жаль, погодження необхідної реконструкції та розширення приміщень Кінотеатру на новий строк було зведено керівництвом ТРЦ у глухий кут.

Як з’ясувалося з відповідей на багаточисленні запити у всі можливі інстанції, базові плани БТІ, проектна документація та дозвільні документи на існуючу будівлю ТРЦ «ПОДОЛЯНИ» просто відсутні! Документації, обов’язкової для введення будівлі в експлуатацію, немає ані в Державній архітектурно-будівельній інспекції, ані у Виконавчому комітеті Тернопільської міськради!

Коли ми зробили спроби розібратися у цьому питанні, віднайти або відновити будівельну документацію ТРЦ та запропонувати шляхи для безпечної і законної реконструкції Кінотеатру, керівництво ТРЦ, замість спільної роботи у цьому напрямку, відмовилося від подальших переговорів. Незрозуміло, як такий підхід узгоджується з декларованою ТРЦ турботою про безпеку життя та здоров’я тернополян.

Відтак, на превеликий жаль, між Торговим Центром та Кінотеатром виник спір з приводу реалізації нашого переважного права на продовження роботи Кінотеатру «Сінема – Сіті Тернопіль».

Натепер, цей спір вимушено розглядається Господарським судом Тернопільської області. Тож, Суд має вирішити питання чи має Кінотеатр «Сінема – Сіті Тернопіль» продовжити роботу або закритися…

Додатково повідомляємо, що всупереч інформації, наведеній на сторінці ТРЦ «ПОДОЛЯНИ» у мережі Facebook, Кінотеатр «Сінема – Сіті Тернопіль» є технологічно сучасним, оскільки його кінопроекційне обладнання регулярно оновлювалося. Наші глядачі знають, що наша якість зображення та звуку – на найвищому рівні. Так само, цінова політика нашого Тернопільського Кінотеатру – найлояльніша з усіх кінотеатрів нашої мережі, що може перевірити кожен охочий. І саме про це свідчать черги у нашому кінотеатрі, і саме тому ми вже давно заявили про намір розширення нашого Кінотеатру!

Ми щиро сподіваємося, що чинне законодавство України, договірні умови нашого діючого договору оренди, наше сумлінне відношення до своїх обов’язків, та, зрештою, справедливе правосуддя, – не допустять закриття нашого Кінотеатру на Тернопільщині та полишення наших тернопільських глядачів геть без кінопоказів. Ми сподіваємось, що керівництво ТРЦ зважить, у першу чергу, на думку тернополян та знайде у собі сили до поновлення переговорів щодо подальшої оренди та роботи Кінотеатру.

Окремо хочемо подякувати усім мешканцям Тернополя та його околиць за підтримку та сподіваємось, що зможемо продовжити приносити вам радість і цікаве дозвілля!
З повагою,
Адміністрація
Кінотеатру «Сінема – Сіті Тернопіль»