Головна Новини Сільського голову судитимуть за зрив мобілізації на Тернопільщині

Сільського голову судитимуть за зрив мобілізації на Тернопільщині

армія


Прокуратура області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому слідчим УСБУ в області за ч.1 ст.114-1 КК України (Перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань).

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.

Розслідуванням встановлено, що упродовж 2015-2016 років голова однієї з сільських рад Борщівського району систематично перешкоджає законній діяльності військовослужбовцям Збройних Сил України, у тому числі співробітникам Борщівського районного військового комісаріату, при виконанні ними своїх службових обов’язків в особливий період.

Зокрема, сільський голова чинить перешкоди працівникам військового комісаріату під час проведення на території населеного пункту обліку військовозобов’язаних осіб мотивуючи свої дії офіційною відсутністю в державі воєнного стану.

Окрім того, в 2015 році ним вчинено хуліганські дії стосовно військовослужбовців Збройних Сил України в приміщенні Борщівського районного військового комісаріату. Розслідування у кримінальному провадженні триває.

Санкція статті 114-1 КК України «перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період» передбачає покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.