Головна Новини Сьогодні Тернопільщиною проїде колона байкерів

Сьогодні Тернопільщиною проїде колона байкерів

23 липня у четвер, о 10:30 заплановане прибуття байкерів на межу Рівненської та Тернопільської обл., що знаходиться на автошляху М19 перед населеним пунктом Шепетин.

54 міста за 14 днів – «Мотопробіг Єдності 2020» стартував  з Ужгорода.

Традиційно, уже вчетверте, із найзахіднішої області байкери вирушають регіонами на підтримку ідеї збереження територіальної цілісності України та єдності її жителів, зокрема з тимчасово окупованих територій.

За словами організатора Миколи Спірідонова, маршрут довжиною понад 6 тис. км охоплює 54 міста, серед яких майже всі обласні центри. Особливістю пробігу є традиційна символіка – Державний прапор України з підписами та побажаннями всіх охочих, хто долучатиметься дорогою.

Одним із перших послання на прапорі про єдність України написав і міський голова Ужгорода Богдан Андріїв.

Загалом близько пів сотні учасників взяли участь у старті забігу. Байкери з Ужгорода вирушили в Мукачево, Берегово, Хуст, завершать «закарпатський день» у Рахові. Після цього за планом – Івано-Франківськ, Стрий, Львів, Луцьк, Рівне, Тернопіль… У місті Чонгар на Херсонщині відбудеться церемонія передавання кримськотатарського прапору в тимчасово анексовану Автономну Республіку Крим. Завершать пробіг 2 серпня у Запоріжжі на острові Хортиця, пише Типовий Кременець