Головна Новини Сьогодні починається астрономічна зима, якої погоди чекати?

Сьогодні починається астрономічна зима, якої погоди чекати?

Сьогодні, 22 грудня, синоптична Україна відчуватиме різні впливи. Східна частина належатиме арктичному повітрю – найближчої ночі там, ймовірно, до 10 градусів морозу. А ось західна частина опиниться під впливом атлантичних процесів і вже ввечері там з’являться опади у вигляді мокрого снігу та дощу ще й із сильним вітром. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook.

Синоптик пише: “Хоча фактично починається астрономічна зима, проте нас уже не обдуриш. Ми знаємо, що оця парочка найкоротших днів у році почне повільно, але невпинно поступатися місцем секундам і хвилинам, які наближатимуть нас до весни”.

Про погоду на 22 грудня вона пише: “Опади, переважно мокрий сніг та сніг, також пройдуть на Луганщині, Донеччині та на Запоріжжі.

Більша частина території України завтра – без істотних опадів”.

Температура повітря протягом дня вівторка коливатиметься від -2°C до +2°C. У східних областях щипатиме на носа й щоки, очікується вдень -2°C…-5°C (вночі до -10°C), а на заході України буде найтепліше, максимально до +2°C…+6°C.

У Києві 22 грудня на честь початку астрономічної зими навіть трохи підморозить: вночі до -4°C, вдень до -2°C. Проте істотні опади – навряд чи.

А ось із середини тижня Атлантика візьме гору над Арктикою і в Україні потепліє та істотно побільшає опадів.