Головна Новини Судили медсестру з Тернопільщини, яка дала ляпаса сімейному лікарю

Судили медсестру з Тернопільщини, яка дала ляпаса сімейному лікарю

У Монастириському районі судили медсестру, яка дала ляпаса сімейному лікарю. Конфлікт виник тому, що лікар поцікавився причиною відсутності на робочому місці її сина.

Інцидент трапився 17 жовтня 2018 року у одному з кабінетів Монастириського районного центру первинної медико-санітарної допомоги. Обвинувачена –  головна медсестра Монастириського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Ольга О.

Потерпілий – сімейний лікар того ж центру Володимир Ф. За ляпас- удар долонею правої руки по лівій стороні обличчя –  жінку потягнули до суду за ч.1 ст. 126 КК “Побої і мордування”, про це йдеться у вироку Монастириського райсуду від 22 лютого 2019.

Як розповів у суді потерпілий, того дня він отримав виклик від чоловіка, у якого були проблеми з серцем та якого мав обслуговувати за місцем його проживання. Прибувши на своє робоче місце після обідньої перерви,  він почав шукати людину, відповідальну за виготовлення кардіограми. Такою людиною був син обвинуваченої.

Тож він зателефонував до неї та запитав про те, де ж перебуває її син та коли він буде на робочому місці. У відповідь вона почала погрожувати йому фізичною розправою та висловлювалась в його сторону нецензурними словами. Надалі вона прийшла в його кабінет, знову почалась розмова, яку він  записав на диктофон.

Також медсестра шарпала його за одяг. А після кількох зауважень з його сторони – обвинувачена нанесла удар, в результаті якого він відчув різкий фізичний біль. Свідками розбірок стали інші працівники Центру, пише Терноград.

Обвинувачена медсестра також розповіла, що словесний конфлікт із потерпілим  у його кабінеті виник з приводу відсутності її сина на робочому місці після обідньої перерви. Однак заявила, що під час конфлікту вона тільки шарпала його за верхній одяг, але не била. Тож вину у вчиненні злочину за ч.1 ст.126 КК жінка не визнала.

Суд же, дослідивши зібрані слідством докази, опитавши свідків, прийшов до висновку про доведеність  вини жінки у вчиненні злочину. Відтак визнав її винуватою у вчиненні злочину за ч.1 ст. 126 КК “Побої і мордування” та присудив покарання у виді штрафу в розмірі 40 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 680 грн.

Наразі вирок законної сили не набрав. Подати апеляцію на нього можуть протягом 30 днів з часу проголошення.