Головна Новини Суддя судді штраф не випише

Суддя судді штраф не випише

_05 жовтня 2014 року подружжя Герачківських прибули до міста Львова у власних справах. Проїжджаючи вулицею Кульпарківською Святослав Герачківський вирішив повернути на вулицю Окружну. Все було б нічого, але проблема в тому, що пан Святослав наплював на вимоги дорожньої розмітки та дорожніх знаків, які забороняли поворот ліворуч на вулицю Окружну, оскільки така є вулицею із одностороннім, а в даному випадку ще й зустрічним рухом.
Кульпарківська

Окрім цього, пан Святослав зневажив і вимоги дорожнього знаку “В’їзд заборонено”

_

Вигляд з вулиці Окружної

IMAG0047

Здійснивши поворот пан Святослав проїхав ще з три десятки метрів та запаркувався на тротуарі.
 IMAG0044 – копія
Не зважаючи на таку велику кількість “кричущих” порушень ПДР, пан Святослав також знехтував правилами паркування транспортних засобів та запаркувався на тротуарі, не залишивши пішоходам їх законних два метри для безперешкодного пересування по тротуарі.

IMAG0042

Таке безчинство було виявлено працівниками ДАІ м. Львова, які склали на горе-водія протокол про адміністративне правопорушення та наклали на останнього штраф в розмірі 255 гривень. Зазвичай так закінчуються аналогічні випадки порушень правил дорожнього руху, проте це був зовсім не такий випадок ….
Виявляється Герачківські не прості люди. В той день прокатати до славного міста Львова пан Святослав вирішив свою дружину, суддю Тернопільського міськрайонного суду Герачківську О.Я. Усвідомлюючи, що чоловік порушив закон,пані Герачківська, використовуючи усю свою суддівську владу, намагалася вплинути на працівників ДАІ, щоб останні не складали адміністративного протоколу. Проте, зрозумівши, що працівники ДАІ не зважають на суддівський статус та все одно складуть протокол Герачківські пафосно повідомили, що ця постанова буде скасована, а інспектора ДАІ пожалкують, що посміли оштрафувати пана Славка.
15 жовтня 2014 року пан Славко звернувся до суду, де вершить людські долі його жінка, з адміністративним позовом про скасування постанови про накладення на нього штрафу за порушення ПДР. Важко собі уявити, які могли бути підстави для звернення до суду в такому випадку, невже можна вчинивши стільки грубих порушень ПДР домогтися скасування справедливого штрафу????
Виявляється можна, якщо в когорті ваших друзів є суддя Тернопільського міськрайонного суду п. Сливка Л.М. Чим керувався суддя Сливка Л.М. скасовуючи постанову ДАІ здоровому глузду не зрозуміти, але позовна аргументація п. Славка не залишала іншого варіанту, як скасувати “протиправний” штраф.
Як вбачається з тексту судового рішення:  З викладених у позовній заяві обставин, якими позивач обгрунтовує свої позовні вимоги та письмових пояснень внесених  ним до протоколу про вчинення адмінпорушення серії АБ2  № 170992 від 05 жовтня 2014 року ,судом установлено, що 05 жовтня 2014 року об 15 годині 15 хвилин він припаркував транспортниий засіб   марки “Мітсубісі Лансер” номерний знак ВО8828АО по вул. Кульпарківська – Окружна у м. Львові , увімкнувши аварійний сигнал , будь-яких перешкод для інших учасників дорожнього руху такими своїми діями не створив. Аналізуючи в сукупності викладені обставини та докази, беручи до уваги, що порушення позивачем Герачківським С.Д. вимог закону, недотримання яких поставлено відповідачем у вину позивачу згідно постанови про притягнення його до адміністративної відповідальності, в судовому засіданні підтвердження не знайшли, судом не встановлено в діях Герачківського С.Д. порушень вимог чинного законодавства. З цих підстав постанова про притягнення його до адміністративної відповідальності підлягає до скасування.Постанова 1 Постанова 2

Рішення суду в ЄДРСР. До речі, якщо в тому ж реєстрі подивитися судову практику судді Сливки по схожих справах, то таку лояльність до позивачів помітити вкрай важко!!!

От така цікава історія. Але і це теж не кінець. Так от, скасував постанову, уникнув відповідальності, кинув державу на 255 гривень – сиди собі тихенько і тішся. Але ж ні, пан Славко слів на вітер не кидає, інспектори повинні  бути покарані та таке небачене нахабство – де ж це таке може бути, щоб штрафувати суддів чи їх родичів. Треба так зробити, щоб іншим не повадно було. Отримавши “рішення” суду, яке є остаточним і оскарженню не підлягає, за що окрема подяка золотому батону чи то унітазу, пан Славко настрочив скарги і в прокуратуру, і в УДАІ у Львівській області. Цікаво, яким буде рішення по скарзі???
P.S.: А тепер на хвильку задумайтеся, чи після вищевказаної події який – небудь інспектор ДАІ захоче дотримуватися букви закону і притягувати до відповідальності порушників не зважаючи на їхній статус у суспільстві.
P.S.S.: Пане Славко, а Вам би мало бути соромно за свої дії, хоча для цього спочатку треба мати совість…