Головна Новини Студентка з Тернополя отримала відзнаку президента США

Студентка з Тернополя отримала відзнаку президента США

Віра Грабчук – тернополянка, яка отримала відзнаку від президента США. Дівчина стала однією з 200 українців, які рік навчались в Америці. Віра має чимало відзнак за досягнення в навчанні та 100 годин волонтерських робіт, і отримала диплом про закінчення вищої школи.

Відзнаку ж із підписом тодішнього президента США Дональда Трампа, отримують лише ті, хто дійсно добре вчиться і, крім того, є громадськими активістами.

Випускниця програми “FLEX” зізнається, потрапити в США вдалось з 2-ї спроби. Дізнавшись про програму, яка дає можливість рік навчатись і проживати в США за програмою обміну майбутніх лідерів – вирішила спробувати свої сили.

У 2018-19 роках Віра Грабчук жила у штаті Колорадо.  Каже, американська школа зламала чимало стереотипів. Перерва у 2 хвилини, жорстка дисципліна і заборона носити футболки чи принти в школі. Водночас, юна тернополянка розповідала про наші традиції і сучасний побут, адже ще одним бажанням Віри було пропагувати Україну, нашу мову, розповідати про національні традиції. І це, запевняє, вдавалось.

Повернувшись дівчина поступила в Тернопільський педуніверситет, вчиться на перекладача, а водночас – викладає англійську у мовній школі.

Рік, проведений в Америці, Віра згадує з посмішкою. Каже, пишається, що наша молодь, навіть отримуючи відзнаки про завершення навчання довела – ми згуртована нація.

Джерело | Т1 Новини