Головна Новини Студенти-історики в аудиторії з деканом глазурували пряники бійцям АТО

Студенти-історики в аудиторії з деканом глазурували пряники бійцям АТО

11081273_907953352577769_1292087386089738447_nДо Великодніх свят студенти-історики Тернопільського національного педагогічного університету ім.Володимира Гнатюка вирішили зробити солодкі дарунки для тих, хто зі зброєю в руках відстоює незалежність держави на сході України.  Для бійців АТО студенти виготовили 800 медово-імбірних пряників.

Робота знайшлася для всіх – хтось ділився продуктами, виготовляв форми, хтось проводив майстер-клас з випічки, багато охочих знайшлося і для оформлення смаколиків. Ідею Ірини Ракович, яка вже має великий досвід волонтерської діяльності, підхопили дівчата Оксана Біла, Уляна Паньків, Тетяна Тильчак, Вікторія Яцишин та Тетяна Чайка, які утворили своєрідний ініціативний осередок. Всі студенти факультету загорілися бажанням допомогти бійцям та виявили високий рівень самоорганізації – розбилися на малі групи, провели велику підготовчу роботу, вихідні присвятили випічці, а 23 березня після занять в навчальних аудиторіях оздоблювали готове печиво помадкою.

Хоч історики і не вивчають харчових технологій, дівчата та хлопці зуміли знайти  старовинні перевірені рецепти та відтворити національні великодні традиції.  Результатом цих зусиль стали справжні шедеври кулінарного мистецтва, тож від їх краси, ароматів  спецій і здоби аж дух перехоплювало. Пряники у вигляді писанок, курчат, зайчиків, куличів тощо можуть зберігатися свіжими до півроку завдяки меду, що є природним консервантом. Кожний гостинець студенти запаковують в індивідуальний пакетик, перев’язують жовто-синьою стрічкою.

Вже невдовзі ящики з гостинцями будуть відправлені на передову, щоб захисники Вітчизни, які змушені зустрічати  Великдень вдалині від рідного дому, відчули родинне тепло, адже Україна – єдина.  Нехай барвисті медові дарунки нагадають нашим бійцям про весняні квіти рідної землі,  наблизять зустріч з рідними і друзями, дають наснагу до переможної боротьби, адже найголовніше для всіх нас – мир.