Головна Новини Степан Барна: Щоб вчасно завершити дорогу «Тернопіль – Львів», залучили ще одну...

Степан Барна: Щоб вчасно завершити дорогу «Тернопіль – Львів», залучили ще одну компанію

Траса М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська (колишня Н-02 Тернопіль – Львів – ред.) – одна з ключових магістралей для України. Ця дорога утворить транснаціональний коридор і з’єднає два моря – Балтійське і Чорне. Саме тому на її будівництво спрямовані чималі ресурси та зусилля, аби вже найближчим часом здати дорогу в експлуатацію. На цьому наголосив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час особистого огляду ходу будівництва автомагістралі, який здійснив у п’ятницю, 20 жовтня.
Роботи на даній ділянці ведуться вже третій місяць. Адже ще у серпні цього року вийшла постанова Кабінету Міністрів України щодо виділення майже 302 мільйонів гривень на реалізацію цього проекту. На даний час на будівельні роботи уже освоїли майже 180 млн. грн.
«Для того, щоб вчасно здати об’єкт, ми поставили собі за мету долучити до виконання робіт додаткові компанії. Власне, сьогодні, крім компанії «Техно-Буд-Центр», яка є генеральним підрядником, на цю магістраль вийшла ще й польсько-азербайджанська компанія «Алов». Такий крок дозволить швидше рухатися в напрямку якнайшвидшої реалізації проекту», – зазначив Степан Барна.
Водночас, він акцентував, що Тернопільщина зацікавлена працювати й з іншими компаніями в напрямку будівництва автошляхів області. «Головний критерій щодо цього – це час та якість виконання робіт. Ці дві компанії взяли на себе зобов’язання щонайменше п’ять років гарантії якості виконання робіт. Тому й надалі сподіваюся, що в цьому напрямку ми знайдемо ще багато надійних партнерів. Й принагідно запрошую інші будівельні дорожні компанії працювати у нашій області. Головна умова – це реєстрація на Тернопільщині, сплата тут податків і будівництво асфальтного заводу», – підкреслив Степан Барна.