Головна Новини Степан Барна відзначив випускників шкіл, які отримали на ЗНО 200 балів

Степан Барна відзначив випускників шкіл, які отримали на ЗНО 200 балів

Цього року за результатами зовнішнього незалежного оцінювання 200 балів з окремих предметів отримали Симко Катерина, випускниця Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №3 з поглибленим вивченням іноземних мов, Савків Діана, випускниця минулих років, Нечесний Ярослав, випускник Бучацького колегіуму ім. Святого Йосафата та Чупа Марія, випускниця Ковалівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Монастириського району. Власне, саме з Ярославом та Марією зустрівся сьогодні голова ОДА Степан Барна в облдержадміністрації.

Він привітав їх із високими результатами на ЗНО (Ярослав на максимальний бал склав хімію, а Марія – біологію, – ред.) та побажав їм подальших успіхів у навчанні та у здобутті вищої освіти. На спілкування з тернопільськими «вундеркіндами» Степан Барна прийшов не з порожніми руками: відмінники отримали від нього іменні годинники, а також премії у розмірі 2 тисячі гривень, виділені з обласного бюджету.

«Я дякую вам від імені Тернопілля за те, що ви є прикладом того, якими мають бути випускники навчальних закладів нашої області. Для нас важливо, щоб ті результати, які ви сьогодні демонструєте і в хімії, і в біології, були спрямовані на розвиток нашого краю. Дякую вашим вчителям та навчальним закладам за те, що забезпечили вам належні умови навчання. Водночас, для мене дуже важливо, щоб у майбутньому ви мали можливість реалізувати себе у Тернопільській області навчаючись тут та працюючи», – звернувся до Ярослава та Марії голова ОДА.

Як розповів Ярослав, куди вступатиме та ким буде у майбутньому, ще визначається, а от Марія навчатиметься у медичному університеті в Тернополі. До слова, цього року випускники, які склали ЗНО на 200 балів і навчатимуться у тернопільських вишах, крім стипендій, які пропонують начальні заклади, отримуватимуть ще й по тисячі гривень щомісяця з обласного бюджету. Ці кошти є додатковим стимулом та заохоченням як для випускників шкіл, які мають здавати ЗНО, так і вже для студентів, які навчають у вишах.

Ярослав та Марія поділилися, що старанно готувалися до здачі зовнішнього незалежного оцінювання і своїми успіхами перш за все завдячують вчителям, які працювали з ними та допомагали у навчанні.

Додамо, що Тернопільська область не обмежилася учнями, які здали ЗНО на 200 балів. Маємо ще понад 400 випускників, які отримали 190 і більше балів. За підсумками ж зовнішнього незалежного оцінювання наша область зайняла третє місце в Україні, що є дуже добрим результатом