Головна Новини Стартує п`ята регіональна школа сучасної журналістики

Стартує п`ята регіональна школа сучасної журналістики

Тернопільський прес-клуб оголошує набір слухачів до Регіональної школи сучасної журналістики, робота якої розпочнеться і триватиме впродовж дев’яти місяців. Це вже п’ятий навчально-освітній проект Тернопільського прес-клубу, що абсолютно безкоштовно дає його учасникам унікальні можливості здобути та вдосконалити знання з практичної журналістики. Сьогодні в Україні як ніколи гостро усвідомлюється аксіома, що без істинно демократичних засобів масової інформації неможливе й успішне проведення демократичних реформ. Світ навколо стрімко змінюється, нові професійні виклики постають і перед працівниками ЗМІ, які вимушені працювати в складних умовах криз та інформаційної війни, чутливо реагуючи на запити аудиторії, що неможливо без сучасних знань та навичок. Такі будуть надані передусім на 8-ми щомісячних тренінгах під керівництвом широко відомих столичних фахівців. Своїми знаннями та досвідом із слухачами Школи ділитимуться: Олег Хоменок – старший радник з питань медіа Internews Network; Людмила Панкратова – медіа-юрист Інституту розвитку регіональної преси; Діана Дуцик – виконавчий директор ГО “Детектор медіа”, кандидат філологічних наук, викладач Могилянської школи журналістики; Андрій Куликов – провідний журналіст Громадського радіо; Богдан Кутєпов – провідний журналіст Громадського телебачення; Інна Гадзинська – медіа-консультант, менеджер з комунікацій Інституту розвитку регіональної преси. Окрему увагу буде приділено під час тренінгів інтернет-журналістиці та діяльності в соціальних мережах. Окрім цього Тернопільський прес-клуб забезпечить комфортні умови та сучасну техніку для щотижневих практичних занять з місцевими тренерами – кращими фахівцями регіону. Також слухачі матимуть змогу закріпити отримані знання, готуючи публікації для сайту прес-клубу, пройти стажування в успішних ЗМІ, зустрітися з відомими людьми, побувати в цікавих місцях, взяти участь у гострих дискусіях.

Заняття Школи призначені передусім для журналістів-початківців та студентів факультетів і відділень журналістики місцевих навчальних закладів, однак будуть дуже корисними і для активістів громадських організацій. Після завершення навчання всі учасники отримають відповідні сертифікати.

Формування групи слухачів 5-ї Регіональної школи сучасної журналістики триватиме до 17 вересня 2017 року. Кількість місць обмежена. Тож усі, хто хоче стати справжнім професіоналом у журналістиці, поспішайте телефонувати за номерами телефонів 050-528-03-15 та 096-390-30-25

Проект реалізовується за сприяння Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні