Головна Новини Станцію швидкої у Тернополі закрили на карантин: на коронавірус захворіли 18 працівників

Станцію швидкої у Тернополі закрили на карантин: на коронавірус захворіли 18 працівників

Спалах коронавірусу виявили серед працівників станції швидкої допомоги №1 у Тернополі, що на вулиці Рєпіна, 11. Захворіли 18 осіб. Станцію закрили на карантин. Про це повідомив директор центру екстреної допомоги Михайло Джус, повідомляє Суспільне

Працює лише одна диспетчерська в закритому режимі, там 7 працівників, які приймають виклики з усієї області. Їм уже зробили тести на коронавірус і вони негативні. Бригади медиків звідти не виїжджають.

На виклики їдуть бригади з двох інших тернопільських станцій швидкої допомоги – №2 та 3, що на вулицях Шпитальна та Київська, – каже Михайло Джус. За його словами, бригад зараз вистачає, також усім 160-ти працівникам станції №1 роблять ПЛР-тести, результати будуть відомі завтра:

“Такий спалах коронавірусу є в диспетчерській службі. Якраз заступник, три старші лікарі, які працювали в диспетчерській і самі диспетчерка. Нема спалаху на виїзних бригадах. З тих, які захворіли – тільки одна старша лікарка, яка перша захворіла, перебуває в стаціонарі в інфекційній лікарні. Стан середньої важкості, а решта всі вдома на ізоляції. За цими даними, старша лікарка, яка захворіла – то вона є першоджерелом”.

Михайло Джус розповів, що приміщення станції швидкої №1 продезінфікували.

Загалом на Тернопільщині коронавірус підтвердили в 270-ти медиків, з них виздоровіли 239, – повідомив лікар-епідеміолог ОЛЦ Володимир Паничев.