Головна Новини Спричинило тяжкі наслідки: головний лісник Тернопільщини “закрив очі” на масову вирубку лісів

Спричинило тяжкі наслідки: головний лісник Тернопільщини “закрив очі” на масову вирубку лісів

За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури повідомлено про підозру посадовцю Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства у службовій недбалості, що спричинила збитки на загальну суму понад 1,9 млн. грн.  (ч. 2 ст. 367 КК України).

За версією слідства, посадовець обласного управління не забезпечив охорони лісів підприємств, що належать до сфери управління  Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства від незаконних рубок та не припинив незаконні рубки в межах територій об’єктів природно-заповідного фонду Тернопільської області, а саме лісового заказника загальнодержавного значення «Суразька дача», національного парку «Кременецькі гори», ботанічних заказників загальнодержавного значення «Яблунівський» та «Дача Галілея», внаслідок чого спричинені тяжкі наслідки.
На даний час вирішується питання щодо відсторонення від посади зазначеного посадовця та обрання запобіжного заходу.
     Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі третього слідчого відділу ТУ Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Пресслужба Тернопільської обласної прокуратури