Головна Новини Спритний харківський шахрай промишляв у Тернополі

Спритний харківський шахрай промишляв у Тернополі

Збитків більш як на тридцять тисяч гривень лише за один день спричинив постачальникам побутової техніки України п’ятдесятишестирічний уродженець Харківщини. Чоловік шахрайським методом отримував дороговартісне комп’ютерне обладнання.
За словами правоохоронців, підозрюваний розробив власну шахрайську схему відповідно до якої замовляв у різних постачальників процесори та інші комплектуючі до комп’ютерів. Обирав не дешеві – вартістю більше п’яти тисяч гривень кожен. Товар доставляв за місцем призначення оператор поштового зв’язку.
– Даний громадянин за допомогою майстерності рук здійснював підміну процесора, який йому надходив, а це переважно дорогі процесори, на його місце клав дешевший. В подальшому оператор повідомляв, що оплата карткою не спрацьовує і він йшов, начебто по гроші. Проте не повертався, – розповідає слідчий Тернопільського відділу поліції Зіновій Кава.
Товар оператор поштового зв’язку за кілька днів повертав власникові. Лише за один день харків’янин поміняв 9 комплектуючих по дев’яти відділеннях Тернополя. Його особу встановили.
– З 1985 року судимий за умисні злочини. Даний громадянин веде антисоціальний спосіб життя – він кочує по Україні, здійснюючи свою незаконну діяльність.
На території Волинської області зафіксовано три факти шахрайства, ще вісім на Рівненщині, кілька у Вінниці. Затримали підозрюваного згідно із статтею 208 КПК волинські правоохоронці. Чоловік відповідатиме перед законом за статтею 185 частина 2 ККУ – крадіжка, вчинена повторно.
Триває слідство. Перевіряють працівники поліції причетність даної особи до аналогічних злочинів на території інших областей України.