Головна Новини Справу екс-прокурора, що скоїв смертельне ДТП, розглядатимуть в Тернополі

Справу екс-прокурора, що скоїв смертельне ДТП, розглядатимуть в Тернополі

У лютому цього року Збаразький районний суд виніс вирок колишньому заступнику прокурора Кремецького району, звинуваченому у скоєнні ДТП, унаслідок якої загинула людина. Винуватець був за кермом п’яним.

Аварія сталася у липні 2015 року. Вдосвіта на вулиці Кременця прокурорський працівник, не впоравшись із керуванням, врізався у зустрічну машину. Водій – 44-річний житель Скалата – згодом помер від отриманих травм, пише газета “Свобода”

Винуватця засудили до шести років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом терміном на 3 роки. Також суд зобов’язав виплатити 550 тисяч гривень моральної шкоди дружині загиблого та 60 тисяч – братові.

Цей судовий процес викликав неабиякий резонанс. І хоча справу передали з Кременця на судовий розгляд у Збараж, громадські активісти, преса пильно стежили за перебігом.

І ось тепер засуджений звернувся до Верховного Суду з клопотанням про направлення кримінального провадження з апеляційного суду Тернопільської області до апеляційного суду Хмельницької області чи до іншої області.

Він мотивував це тим, що з 2013 року працював заступником прокурора, відтак з огляду на виконання службових обов’язків у нього склались певні відносини з суддями як першої, так і апеляційної інстанцій. Тому, аби не виникало будь-яких сумнівів у неупередженості суддів апеляційного суду Тернопільської області, у тому числі і у громадськості та представників засобів масової інформації, а також враховуючи інтереси потерпілих, які проживають на території Підволочиського району, що межує з Хмельницькою областю, просив передати розгляд його апеляції хмельницьким суддям. Між тим, потерпілі з цим не погодилися – подали заперечення.

Верховний Суд прийняв рішення – справу екс-прокурора переглядатимуть таки в апеляційному суді Тернопільської області.

Ольга КУШНЕРИК