Головна Новини Справа Олексія Станька – помста суддів часів Януковича?

Справа Олексія Станька – помста суддів часів Януковича?

26 лютого 2018 року Апеляційний суду Тернопільської області залишив за гратами громадського активіста, голову ГО «Ідея Нації» Олексія Станько. Прокуратура Тернопільської області затримала Олексія Станька та ще одного активіста, які нібито на чолі з колишнім правоохоронцем у тернопільського підприємця вимагали 71 000 грн. Самі затримані відкрито називають справу «підставою». Спокійно проаналізувавши справу нам, ймовірно, вдалося вияснити причину такої «атаки» на Станька. Це типова помста майданівцям старорежимного судді-алкоголіка, – пише Тернополяни.

Але давайте по-порядку.

П’яний суддя та активісти

Почалося все у червні 2015 року, коли працівники Державтоінспекції склали протокол на суддю, заступника голови Тернопільського окружного адміністративного суду Андрія Осташа з приводу кермування авто у нетверезому стані. Детальніше про цю резонансну подію можна почитати за цим посиланням.

https://realno.te.ua/Суддя Осташ.

Як свідчать документи (протокол) колишній працівник органів прокуратури (запам’ятаймо цей факт), а на той час суддя Осташ, визнав, що керував автомобілем «під мухою». Правда він по-прокурорськи пояснив, що випив одну пляшку пива і то за декілька годин до затримання правоохоронцями.

Протокол, складений працівниками ДАІ за кермування автомобілем в стані алкогольного сп’яніння суддею А.Осташем.

https://realno.te.ua/Однак, тест на алкоголь показав тоді 0,26 проміле. Як стверджують медики, такий показник відповідає як мінімум 1,5 літровів бакласі пива.

До чого тут Олексій Станько? Дуже просто, саме він став свідком затримання «даїшниками» Осташа, який активно святкував призначення голови суду у Великогаївському лісі. Саме Станько поставив підпис у протоколі як свідок.

https://realno.te.ua/Активіст, майданівець Олексій Станько.

Згодом Тернопільський міськрайонний суд визнав Андрія Осташа винним у керуванні на підпитку та виніс йому максимальний на той час штраф. Після Майдану виникали такі ситуації, коли суддя визнавав винним суддю. Тай визнаємо, що докази були залізобетонні.

Суддя судді «око не виклює»

Однак, як часто буває в Україні, одіозний суддя не зупинився і подав свій позов. У результаті суд грудні 2015 року закрив справу і визнав Осташа несправедливо осудженим за відсутністю складу і доказів злочину. Хоча у серпні 2015 року – доказів було достатньо.

Суддівсько-прокурорська підстава

Керуючись своєю громадською позицією Олексій Станько вимагав у правоохоронних органів дотримання законності та рівності всіх перед законом, в т.ч. і суддів, тим самим ставши зручною мішенню для перевертнів в пагонах і п’яних суддів. Пройшов час, скандальну справу судді Осташа всі забули і настав зручний час для помсти громадському активісту. І була реалізована класична схема: Станька і його колегу підставили, ніби то під час отримання хабара, а їхню справу веде обласна прокуратура, в які не так давно працював одіозний суддя Андрій Осташ.

Підсумовуючи, хочу звернутися до Вищої Ради Юстиції. Доки в Україні буде існувати кругова суддівська порука? Доки патріотів будуть судити судді, які є їх особистими ворогами. Доки буде діяти суддівська безкарність та всепробачення для своїх. Доки у бандерівському Тернополі будуть працювати судді, які спільно з Януковичем розвалювали України та кидали за грати майданівців?

Дмитро Тернопільський