Головна Новини Спеціалісти «Експерт Проект Плюс» проєктують ще два мости

Спеціалісти «Експерт Проект Плюс» проєктують ще два мости

Тернопільські проєктанти працюють над розробкою проєктно-кошторисної документації для капітальних ремонтів двох штучних споруд на Прикарпатті. Йдеться про мости у с. Буковець та у с. Пістинь.

На автомобільній дорозі загального користування державного значення – Р-24 Татарів–Косів–Коломия–Борщів–Кам’янець-Подільський в Івано-Франківській області запланували капітально відремонтувати два мости. Один із них знаходиться на 56-му кілометрі вищезгаданої дороги, інший – на 85-му.

Щодо моста у с. Буковець, Верховинського району (км 56+648), то його замінять на повністю новий, адже діючий кам’яний, збудований ще у 1952-му році. Він в аварійному стані, зруйновані окремі елементи арки та відкосних стінок. Тож, не дивно, що він потребує повного оновлення.

«Особливість цього моста в тому, що він знаходиться на крутому повороті. До того ж, на підйомі/спуску дороги», – зауважує директор ТОВ «Експерт Проект Плюс» Юрій Данилович. Спеціалісти при проєктуванні врахують всі нюанси.

Інший міст, над проєктом ремонту якого зараз працюють фахівці, знаходиться у с. Пістинь, Косівського району (км 85+755), має довжину 87 метрів. Попередньо, там запланований ремонт опор і проїзної частини. Також укріплять підмостове русло.

«На обох об’єктах ми передбачимо влаштування тротуарів та відповідного освітлення. Особливість ще й тому, що потрібно влаштувати об’їзди тимчасовими мостами. Наразі ми завершили геодезичні вишукування, наступний етап – інженерно-геологічні вишукування», – пояснює спеціаліст.

Вивчивши всі нюанси, фахівці приступлять до формування проєктних рішень.