Головна Новини Спеціальні рейдові групи перевіряють заклади громадського харчування у Тернополі

Спеціальні рейдові групи перевіряють заклади громадського харчування у Тернополі

Від сьогодні, 12 квітня, в закладах громадського харчування (кав’ярні, ресторани, кафе, тощо), що працюють на території Тернопільськіої громади, дозволено приймати відвідувачів лише на літніх майданчиках, а також дозволено здійснювати адресну доставку замовлень і замовлень на винос.

Перевірки закладів громадського харчування, а також торговельно-розважальних центрів та супермаркетів на предмет дотримання карантинних вимог здійснюють спеціальні рейдові гроупи у складі працівників Національної поліції, патрульної поліції, Держпродспоживслужби та муніципальної інспекції. 

Як розповідають представники правоохоронних органів, впродовж вихідних проводилася, здебільшого, превентивна робота у цьому напрямку для недопущення порушень карантинних обмежень в закладах громадського харчування чи у великих торговельних мережах. 

Нагадаємо, через складну епідситуацію і зростання рівня захворюваності на COVID-19, з 8 квітня на території Тернопільської громади запроваджено також ряд інших заборон:

Серед них:

  • роботу в торгово-розважальних та торговельних центрах дозволено проводити за умови спільного контролю на вході-виході з закладу працівником центру з представником поліції чи Нацгвардії, забезпечивши проведення температурного скринінгу відвідувачів, контролю обліку відвідувачів, перебування у приміщенні не більше, ніж 1 відвідувач на 10 кв. м торговельної площі, наявності відповідного маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між клієнтами не менше 1,5 м, а також дотримання інших санітарних і протиепідемічних заходів згідно із чинним законодавством;
  • заборонено роботу розважальних центрі, дитячих розважальних центрів та дитячих ігрових кімнат;
  • заборонено проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів (крім проведення офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, та матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів в закритих приміщеннях без глядачів та в обмеженій кількості глядачів (не більше 50 %) на відкритих спортивних спорудах за умови дотримання учасниками таких заходів відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю за станом здоров’я учасників);
  • під час Богослужінь у храмах дотримуватись соціальної дистанції, маскового режиму, інших санітарно-протиепідемічних вимог, згідно вимог чинного законодавства. При здійсненні релігійних обрядів використовувати одноразовий посуд або використовувати дезінфікуючі засоби для дезінфекції Літургійного посуду, прихожанам брати участь у Богослужіннях перед храмом, на відкритому повітрі;
  • з 12 квітня учні 1-4 класів закладів загальної середньої освіти навчатимуться у звичній формі (офлайн), а учні 5-11 класів закладів загальної середньої освіти, а також учні позашкільної, професійної (професійно-технічної) освіти – дистанційно;
  • з 12 квітня дозволено проведення практичних заняття у майстернях, лабораторіях закладів професійної (професійно-технічної) освіти, Галицького коледжу ім. В. Чорновола та Тернопільського фахового коледжу ТНПУ ім. І. Пулюя лише групами до 15 учнів;
  • з 12 квітня закладам громадського харчування заборонено приймати відвідувачів у приміщеннях, дозволено надавати послуги громадського харчування лише на відкритих літніх майданчиках, а також – здійснювати адресну доставку замовлень і доставку на винос.