Головна Новини Сотні тисяч податкового боргу за оренду землі на Тернопільщині – черкащанка стала...

Сотні тисяч податкового боргу за оренду землі на Тернопільщині – черкащанка стала жертвою афери

Черкащанка Марина Сухенко два місяці тому почала отримувати листи із суду, в яких вимагають сплатити податки. Але не від неї, а від приватних підприємств, котрі хтось зареєстрував за її домашньою адресою, пише Суспільне

Листи зі зворотньою адресою у Тернопільській області Марина Сухенко віднедавна почала знаходити у своїй поштовій скриньці. Адресовані щоправда вони не їй, а приватному підприємству. Але чомусь на адресу її квартири.

“У одному листі йдеться про те, що заборгованість на 125 тисяч, у другому листі, що заборгованість в 250 тисяч гривень”, – розповіла жінка.Отримують листи із суду: у Черкасах на приватну адресу зареєстрували шість підприємств

Тож жінка почала з’ясовувати, що це за товариства. Дізналася – за її адресою зареєстрували шість таких.

“Певна людина зареєструвала юридичну особу на мою домашню адресу. Не виплачує податки за орендовану землю в Тернопільській області і тепер податкова Тернопільської області намагається на мою адресу писати листи”.Отримують листи із суду: у Черкасах на приватну адресу зареєстрували шість підприємств

Згодом Марина Сухенко отримала ще й судову ухвалу щодо боргів фірми. Жінка боїться, що правоохоронці навідаються до неї додому:

“Таких підприємств я не реєструвала. Й ніколи їх у мене не існувало. Я боюся кримінальних проваджень. Якихось обшуків, ще якихось історій. Тому насправді не знаю, чим все це закінчується”.

За даними сайту You control, ТОВ “Солар спрінгпіс -1”, ТОВ “Солар спрінгпіс -2”, ТОВ “Солар спрінгпіс -3”, які зареєстровані за адресою Марини Сухенко, займаються будівництвом інженерних конструкцій, електротехнічними та монтажними роботами. Уповноважена особа підприємства – Владислав Курінний.

За вказаним в інтернеті номером телефону слухавку підняв чоловік, представився Віктором. Сказав, що живе в Дніпропетровську й зараз на пенсії.

Три інші підприємства, зареєстровані за адресою черкащанки займаються торгівлею й розподілом електроенергії. Але мають інші контакти.

За вказаним номером слухавку взяв теж не Владислав Курінний. А Олександр Котляр. Сказав: має бізнес, але про компанію “Солар спрінгпіс” чує вперше.

” Перший раз чую таке підприємство ТОВ «Солар». Можливо, ви щось плутаєте в плані назви. Я працюю на компанії Товариство з обмеженою відповідальністю «Солартек сервіс». Там вказано, що вповноважена особа – Курінний Владислав Валерійович. Ви знаєте такого? Не знаю”.

За словами юристки Людмили Бордунос, такі ситуації – не рідкість. Бо згідно із українськими законами для реєстрації юрособи не обов’язково підтверджувати адресу. Якщо вам прийшов такий лист, радить не отримувати його.

“Повинні повернути тому, хто його адресував. Якщо це суд, повернути до суду супровідним листом, що тут не знаходиться дана юридична особа. Якщо це податкова, повернути в податкову”.

Так, додає юристка, фіскальна служба розумітиме: можливе шахрайство. І проведете перевірку. У випадку Марини, майно не відберуть. Але, якщо проти ТОВ відкрили кримінальне провадження, можливі обшуки.

“Вони проводяться, як і за місцем фактичного знаходження підприємства, так і за місцем юридичного знаходження підприємства. Вони просто встановлять факт, що підприємство не знаходиться за адресою. Але мусимо визнати, що це дуже неприємний момент, коли до тебе додому приходять із обшуком”.

До установ, звідки приходили листи Марина Сухенко, вже звернулася. Зверненнянадіслала й до податкової. Тепер жінка сподіваєся, що ситуація вирішиться на її користь і вона листів більше отримувати не буде.