Головна Новини Сніг, мороз і ожеледиця: на Тернопільщині очікується погіршення погоди

Сніг, мороз і ожеледиця: на Тернопільщині очікується погіршення погоди

послизнувся

У Тернопільській області прогнозують погіршення погодних умов. На території краю передають похолодання, опади та ожеледицю. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Тернопільський обласний центр з гідрометеорології.

“Внаслідок надходження арктичного повітря та проходження холодних атмосферних фронтів з півночі, на Тернопільщині з 17 листопада очікується відчутне зниження температури повітря. Пройдуть опади у вигляді дощу та мокрого снігу. На дорогах ожеледиця. Температура повітря впродовж доби близько 0 градусів”,– повідомляє обласний гідрометцентр.

У п’ятницю та суботу похолодання посилиться: вночі передбачають до 2-7 градусів морозу, вдень – від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла. На дорогах ожеледиця.

У зв’язку з цим, оголошено жовтий рівень небезпеки. Гідрометцентр наголошує, що негода може перешкоджати руху транспорту на автодорогах та роботі комунального господарства.

“Водії, будьте уважними за кермом, стежте за дорожньою обстановкою та дотримуйтесь правил дорожнього руху. Також радимо замінити шини на своєму авто на зимові. Пішоходи, переходьте дорогу лише у встановлених місцях та використовуйте світлоповертаючі елементи. У разі надзвичайної ситуації на дорозі, одразу ж звертайтеся на лінію “102”, або ж повідомляйте аварійні служби”,– наголошує патрульна поліція Тернопільської області.