Головна Новини Скоро у Тернополі гаряча вода подаватиметься цілодобово

Скоро у Тернополі гаряча вода подаватиметься цілодобово

Впродовж двох років Тернопільська міська рада з міжнародною екологічною фінансовою корпорацією NEFCO працює над реалізацією грантового проекту із забезпечення багатоповерхівок Тернополя індивідуально-тепловими пунктами. Ці пункти, у першу чергу, забезпечують автоматичне регулювання температури у помешканнях, відповідно до погодних умов та буде цілодобова подача гарячої води у опалювальний сезон.

Зі слів очільника Тернополя Сергія Надала, наразі мешканці шести тернопільських будинків у тестовому режимі отримують гаряче водопостачання цілодобово. Роботи з іншими будинками в районі котельні на вул. Купчинського, 14А триває.

«Завдяки встановленню у будинках Тернополя таких ІТП тернополяни отримають цілодобово гарячу воду та належне теплопостачання. Також такі ІТП будуть обладнані лічильниками тепла, а це означає, що мешканці будуть платити за теплопостачання пропорційно до квадратних метрів житлової площі, – розповідає очільник Тернополя Сергій Надал. – Окрім організації NEFCO, Тернопільська міська рада з питання встановлення ІТП у Тернополі працює ще з Європейським банком реконструкції та розвитку та Світовим банком, завдяки чому у місті з’явиться 750 таких ІТП».

Нагадаємо, що з 19 грудня 2017 року гаряче водопостачання в квартири будинків за адресами бульвар Симона Петлюри, 4, 6, вул. Корольова, 8 (перший та другий під’їзди), вул. Корольова, 10, вул. Купчинського, 7, вул. Купчинського, 9 (з другого по сьомий під’їзди) подаваться цілодобово в тестовому режимі.

rada.te.ua