Головна Новини Ситуація загострюється: у Тернополі вирішили посилити карантин (Відео)

Ситуація загострюється: у Тернополі вирішили посилити карантин (Відео)

Сьогодні, 17 червня у Тернополі відбулося засідання міського оперативного штабу по боротьбі з коронавірусом. Відтак в Тернополі вирішили посилити карантин.

“Переведення лікарні швидкої допомоги на госпіталь це перше, що ми пропонуємо, а друге – обмежити у місті планову госпіталізацію по лікарнях Тернополя, тільки в екстренних випадках, – повідомив Василь Данчак, головний лікар Тернополя. – У Тернополі за весь період спостереження було зафіксовано 246 хворих, зних 150 ще хворіють та 95 одужали.  25 хворих  на ранок на стаціонарі  тернополян у першій міській лікарні та 5 мешканці області. У дитячій міській лікарні перебуває  1 дитина з району з підтвердженим діагнозом – коронавірус та 8 з підозрою. Один лікар у Тернополі хворий на коронавірус – встановлено коло контактних осіб”, пишуть Тернополяни

На засіданні штабу повідомили також про передачу лабораторного обладнання у ДУ “ТОЛЦ”, яке придбали за кошти місцевого бюджету.

“Це дасть можливість робити на добу більше тестів та виявляти більше хворих”, – відзначив Сергій Надал”. 

Також на засіданні штабу прийняли рішення знімати усіх порушників карантину на камеру в режимі реального часу та показувати тернополянам  і залучати до таких рейдів журналістів.

По закладах громадського харчування у Тернополі вирішили не закривати їх, а більш детально перевіряти правила дотримання карантинних обмежень.

Про торгово-розважальні центри, якщо вони не забезпечать розмежування людських потоків та не дотримаються карантинних вимог, то їх закриють.

Щодо громадського транспорту.

“Два рази вдень транспорт мають дезінфікувати, якщо у транспорт заходять пасажири більше дозволеної кількості, або ж без маски, то водій має зупинити маршрутку – викликати поліцію і тільки тоді поїхати далі, – відзначив Сергій Надал”.

Заборона комунальних закладів по спорту діятиме і надалі.

Щодо фітнес-центрів та спортзалів, які відкриті дотримуються санітарних норм і в штабі не бачать потреби їх закривати.

З понеділка 22 червня садочок №12 у Тернополі, який закрили на карантин через те, що у виховательки знайшли коронавірус, уже відкривають. Групи продезінфікували. Садочки будуть працювати і надалі. Садочки у Тернополі на сьогодні відвідує три тисячі дітей.

Пришкільні табори у Тернополі зможуть відкрити не швидше 1 липня.

ЗНО будуть проводити та з карантинними обмеженнями і з попереднім тестуванням усіх викладачів.

У Тернополі також запропонували дозволити роботу міських бібліотек, адже обласні працюють.

Заборонити будь-які масові заходи, за виключенням ЗНО у Тернополі.

Заборонити у ресторанах святкування різноманітних заходів – дні народження, весілля, хрестини.

На ринках потрібно розмежувати людські потоки, окремий вхід, окремий вихід, температурний скринінг та антисептики.

У Тернополі перевірять транспортні засоби, які перевозять пасажирів.

18 червня у Тернополі здійснять перевірку торгово-розважальних центрів на дотримання карантину.