Головна Новини Ситуація загострилася: у яких школах Тернополя найбільше хворих на грип та ГРВІ?

Ситуація загострилася: у яких школах Тернополя найбільше хворих на грип та ГРВІ?

У Тернополі зростає кількість хворих на грип та ГРВІ. Епідеміологи кажуть, що в останні дні ситуація дещо загострилась — зафіксовано перевищення середнього показника захворюваності.

Втім, карантинні заходи наразі впроваджувати не збираються. Мовляв, на це немає причин. Адже щоб клас чи школу закрили на карантин кількість хворих від загальної кількості учнів має бути не менше 20%, пише ternopoliany

Тим часом, інформують медики, найбільше хворих у ЗОШ №6, 13, 14, 18 та педагогічному ліцеї. У цих закладах освіти показник захворюваності на грип та ГРВІ коливається в межах 8-9,5%. Щодо інших шкіл міста, то середній показник — в межах 5,3 — 5,5%.

Загалом же за останні чотири дні у Тернополі захворіло 890 людей, з яких 266 — школярі. На карантин школи наразі не закривають, лише два класи — 4–Б в класичній гімназії та 1-А клас у ЗОШ №11.

Втім, наголошують епідеміологи, пік захворюваності на грип та ГРВІ очікують на останній тиждень січня. Тим часом з метою профілактики у закладах освіти та громадському транспорті проводиться дезінфекція.