Головна Новини Сини проректора Почаївської семінарії провели акцію на підтримку партії проросійського блогера Шарія

Сини проректора Почаївської семінарії провели акцію на підтримку партії проросійського блогера Шарія

Прихильники «Партії Шарія» вже розпочали агітаційну кампанію у Кременецькому районі та похвалились світлинами з проведеної акції. Участь у акції взяли сини проректора Почаївської духовної семінарії РПЦвУ Тарасій і Максим Плаксій.

Про це повідомляє Пульс Кременця.

Видання зазначає що, на парламентських і президентських виборах найбільшу підтримку проросійські сили, зокрема «ОПЗЖ» та її представник Юрій Бойко отримали у Почаєві та інших населених пунктах області, де є парафії РПЦвУ. На місцевих виборах їм, очевидно, конкуренцію за голоси вірян Московського Патріархату складе партія проросійського блогера Анатолія Шарія.

Варто нагадати, що Анатолій Шарій – колишній український журналіст, проросійський пропагандист, який веде власний відеоблог. Раніше судимий за стрілянину у закладі громадського харчування і педофілію, страждав ігроманією. Жителів Західної України Шарій називає «людьми другого сорту», а у війні на Донбасі обстоює тези російської пропаганди, в тому числі про збитий пасажирський літак рейсу МН-17. У червні 2019 року створив політичну партію, яку намагався провести до парламенту.

Тарас Плаксій раніше вже потрапляв у поле зору ЗМІ через свої сумнівні поїздки в Росію. Хмельницький блогер Андрій Попик ще минулого року публікував викривальні матеріали про те, що  син проректора з виховної роботи Почаївської духовної семінарії Олега Плаксія – Тарасій, як керівник обласної структури Анатолія Шарія у Хмельницькій області, гуртує навколо себе прихильників антиукраїнських поглядів, проводить акції та збирає на свою картку гроші на антиукраїнську діяльність.