Головна Новини Сергій Притула потрапив в антисемітський скандал?

Сергій Притула потрапив в антисемітський скандал?

Екс-кандидат у мери Києва, ведучий Сергій Притула потрапив в антисемітський скандал під час ефіру його програми Посеред тижня на Радіо НВ.

Про це в четвер, 12 листопада, повідомив телеграм-канал Об’єднаної єврейської громади України. 

15 жовтня 2020, 10:03 “В ефір зателефонував котрийсь Роман із Краматорська, який назвав святкування єврейського Нового року в Умані – “шабашем”, а цадика Нахмана назвав “нациком хацманом”. Притула не тільки не повідомив слухачам про неприпустимість використання радіо як рупора юдофобських висловлювань, а й, навпаки, вступив зі слухачем у доброзичливу бесіду і з приємною усмішкою повідомив, що “повністю поділяє його емоційне обурення” і “страшенно радий чути його в ефірі з таким хорошим настроєм”, – йдеться в повідомленні. 

У громаді мають намір звернутися в поліцію Краматорська із заявою про відкриття кримінальної справи за ст. 161 КК України (розпалювання міжнаціональної ворожнечі). Поведінку ведучого засудила Комісія з журналістської етики. 

“Комісія вбачає у вищезгаданому випадку порушення п. 15 Кодексу етики українського журналіста … Комісія враховує значний досвід Сергія Притули у веденні прямих ефірів і не може розцінювати його дії як несвідомі або такі, які викликані розгубленістю через нову ситуацію. З огляду на суспільний резонанс, який викликав зазначений випадок, рівень охоплення аудиторії Радіо, глибокий рівень образ і можливі наслідки інциденту у вигляді подальшого розпалювання міжетнічної ворожнечі, Комісія оголошує ведучому прямого ефіру Сергієві Притулі та Радіо НВ публічне несхвалення”, – сказано в рішенні КЖЕ.

Джерело