Головна Новини Сергій Притула: “Матері заборонили в Лаврі молитися за померлих немовлят, бо вони...

Сергій Притула: “Матері заборонили в Лаврі молитися за померлих немовлят, бо вони – нехрещені”

Уродженець Тернопільщини, відомий ведучий, гуморист, кіноактор Сергій Притула щоразу дуже гостро реагує на важливі події, що відбуваються в країні.

Недавно на офіційній сторінці у ФБ Сергій розповів про своє ставлення до надання Українській Церкві Томосу та й загалом ставлення до священнослужителів МП.

“Моя знайома, віком 50+, хотіла дати «за здоров’я» у храмі Феофанії, то якась молодиця дуже чітко їй пояснила, що Євстахія – це не зовсім православне ім’я! І що молитися за неї не будуть! Я ржав. І не міг підібрати термін по іменній дискримінації! Потім ставало менш смішно.
Мій колєга покликав мене у хресні батьки. Я погодився. Обмили діло, все круто… і тут він питає: «а ти якого патріархату»?!! Я виявився «київського». І одразу відпав, як хресний батько. Ібо раскольнік! У двох перших дітей мого колєги хресними батьками були священики московського патріархату! (UPD – станом на сьогодні колєга з ними не спілкується)!
Моя найближча подруга в сльозах і в стані прострації, якось пришкадибала у Києво-Печерську Лавру, щоб дати за упокій двійні, яка померла при пологах, і охреніла, коли якийсь монах сказав їй, що за них молитися не будуть, бо вони не хрещені!!!! Щоооо?!! Двоє маляток померли після пологів і за них не помоляться, бо, згідно канонів тої церкви, вони в офсайді?!”

Повністю пост Сергія Притули можна прочитати тут.