Головна Новини Сергій Надал: У Тернополі буде нова об’їзна

Сергій Надал: У Тернополі буде нова об’їзна

Сергій Надал у Києві «вибив» спільне з державою фінансування об’їзної дороги у Тернополі (від вул.Львівської до вул.Протасевича)

Головне.Під час засідання Ради розвитку громад та територій міський голова Тернополя Сергій Надал домовився про державне фінансування будівництва об’їзної дороги, що сьогодні є частиною найдовшої в Україні міжнародної траси М30, котра сполучає Львівську і Луганську області і має загальну протяжність близько 1400 км.

Деталі. Виступаючи під час засідання Сергій Надал звернувся безпосередньо до президента України з проханням посприяти у добудові тернопільської об’їзної, наголосивши, що ця частини дороги є важливим міжнародним та національним транспортним коридором, що сполучає Україну.“Вами було анонсовано, що у 2021 році, до 30-річчя незалежності України, в межах програми “Велике будівництво” планується відкрити найдовшу трасу в Україні М30, яка з’єднає Львівську і Луганську області. Частина цієї траси проходить об’їзною міста Тернополя і знаходиться на балансі і утриманні міста, хоча фактично є частиною міжнародної траси.  Цією дорогою користуються усі жителі Україні а також гості із-за кордону. Тому сьогодні хотів би звернутися до Вас, пане Президенте, до прем’єр-міністра, до керівництва Верховної Ради, з проханням реалізувати цей проєкт, який з’єднає Західну і Східну Україну”, – сказав Сергій Надал.

Міський голова Тернополя також навів приклади успішної співпраці між державними органами та місцевим самоврядування Тернополя.

“Я сьогодні хочу назвати позитивні приклади співпраці. Силами тернопільської громади було збудовано один з наймасштабніших об’єктів — це Гаївський міст, через який проходять два магістральні шляхи державного значення. Після наших чисельних звернень. Після візиту міністра розвитку громад і територій України, після підтримки голови Тернопільської обласної державної адміністрації, підтримки наших депутатів від Тернопільщини, керівництво держави дослухалося і ми змогли отримати кошти на будівництво величезної транспортної розв’язки поруч з Гаївським мостом”, – зазначив Сергій Надал. 

Президент пообіцяв: дорогу збудують до серпня. Президент України у відповідь на звернення міського голови пообіцяв, що міжнародна траса, частиною якої є об’їзна дорога Тернополі, буде збудована цього року, ймовірно до 24 серпня.“Щодо М30 – це принципова мета, особливо в такий важливий рік — 30-річчя нашої Незалежності, головного свята нашої країни. М30 і розв’язки на Тернопільщині ми точно побудуємо у 2021 році, хоча поставлена задача побудувати ще до 24 серпня», – заявив очільник держави.

Держава і місцеві громади посилять співпрацю. Міський голова Тернополя також висловив побажання, щоб подібні зустрічі між представниками державної влади і місцевого самоврядування стали дієвими і допомогли вирішувати проблеми людей.“Можу привітати покращення співпраці між органами державної влади і місцевого самоврядування. Дуже розраховуємо на те, що новостворений конгрес не лише декларативно, але й насправді зможе вирішити ті проблеми, які існують сьогодні на стику співпраці між державною владою та органами місцевого самоврядування, а головне – допоможуть вирішити проблеми наших людей”, – сказав Сергій Надал.