Головна Новини Сергій Надал: тернопільські лікарні мають стати більш «домашніми»

Сергій Надал: тернопільські лікарні мають стати більш «домашніми»

Під час сесії міської ради Тернополя міський голова ініціював внесення змін до програми «Здоров’я тернополян». Цю ініціативу вже назвали медичною реформою «для людей».

Медична реформа знизу
Мер Тернополя переконаний, у закладах охорони здоров’я має бути комфортно лікуватися.
«Міська програма «Здоров’я тернополян» передбачає ремонти у лікарнях, амбулаторіях та інших закладах охорони здоров’я, встановлення нових дверей, енергоощадних вікон, ремонт дахів та відновлення фасадів. Також лікарні постійно поповнюються новим сучасним медичним обладнанням. Це дуже добре. Однак, всі ці кроки розуміють і оцінюють переважно лікарі. Пацієнти ж неодноразово висловлювали претензії до побутових негараздів у лікарнях. Дійсно, у деяких тернопільських лікарях хворі сплять на подушках, яким 30 років. Це не припустимо. Нова медична реформа має покращити ситуацію», – пояснив Сергій Надал.
Міський голова дав команду зібрати всі проблеми тернопільських закладів охорони здоров’я.
«Зміни до програми «Здоров’я тернополян» передбачають забезпечення добрих побутових умов для лікування. Дана вказівка профільному управлінню міськради, депутатській комісії, депутатам здійснити об’їзд всіх закладів охорони здоров’я Тернополя. Вони мають зібрати всі пропозиції від лікарів і, особливо від пацієнтів, щодо покращення побутових умов лікування тернополян. Я щиро бажаю, щоб до цієї важливої для міста праці долучилися громадські активісти та прості тернополяни», – зазначив Сергій Надал.

Що буде після реформи
Мер зазначив, що після інспекції, тернопільські лікарні мають стати більш «домашніми».
«Коли буде складений так званий «список проблем», зміни до програми «Здоров’я тернополян» будуть винесені на сесію міської ради. Я переконаний, що вони будуть прийняті депутатами. У тернопільських закладах охорони має бути комплексне оновлення: замінена старих ліжок, меблів, постілей, посуду тощо, медичного обладнання. Тернополяни мають лікуватися у комфортних умовах. Я навіть би сказав, в «домашніх умовах». Це головна мета нової медичної програми «для людей», – підсумував Сергій Надал.
Нагадаємо, нещодавно «Тернопільський міський лікувально – діагностичний центр» отримав перший комунальний рентгенівський багатозрізовий комп’ютерний томограф, апарат ультразвукової діагностики та стоматологічну установку. Компютерний томограф – унікальний апарат, який перебуває на балансі громади Тернополя і допоможе вчасно та ефективно діагностувати захворювання. До останнього часу тернополяни були змушені їздити на таку діагностику у Київ. Тепер всі обстеження вони можуть робити у рідному місті.
Віра Сотник