Головна Новини Сергій Надал: Тернопільська ліцей №15 гідно носитиме ім’я Лесі Українки

Сергій Надал: Тернопільська ліцей №15 гідно носитиме ім’я Лесі Українки

Україна та весь світ відзначили 150-ліття з Дня народження видатної української письменниці, перекладачки, фольклористки, культурної та громадської діячки Лесі Українки. З цієї нагоди депутати міської ради прийняли декілька важливих рішень щодо возвеличення пам’яті Великої Українки.
Школа ім. Лесі Українки

Так депутати міської ради Тернополя прийняли рішення ініціювати управлінню освіти і науки міської ради присвоєння назви Тернопільському навчально – виховному комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – медичний ліцей №15» імені Лесі Українки. Після проведення управлінням ряду заходів та процедур, буде підготовлено відповідний проект рішення на розгляд міської ради. Цікаво, що цей навчальний заклад розташований на вул. Лесі УкраїнкиМіський голова Тернополя зазначив, що ліцей №15 гідно носитиме ім’я Лесі Українки.«Наша школа-ліцей буде з гордістю носити ім’я генія української та світової літератури Лесі Українки. Жінки, яка входить в тріаду творців української нації: Шевченко-Франко-Українка. Яку свого часу сам Іван Франко назвав «єдиним мужчиною в нашому письменстві», – підкреслив Сергій Надал.
Сквер та пам’ятник Лесі Українки

Крім того, народні обранці ухвалили рішення створити у Тернополі мистецький сквер імені Лесі Українки, де розмістити її пам’ятник.Міський голова переконаний, що пам’ятник Лесі Українки, яка пробудила українську націю, має стояти в кожному українському місті. І він буде стояти у Тернополі.«Леся Українка – не лише найславніша українська поетеса, її твори – це не лише «Лісова пісня» та любовна лірика. Вона послідовний та енергійний борець за утворення українського народу, за його консолідацію в політичну націю. Вся сукупність її творів – це образ ідеальної землі, земного раю, що зветься «Україною». І що має робити українець, щоб не втрати цей рай.  У 19 столітті її вірші викривали всі жахливі діяння тодішніх окупаційних влад в України, говорили про недолю українського народу, звинувачували окрему частину інтелігенції у байдужості. Вони пробудили українську націю», – підсумував Сергій Надал.