Головна Новини Сепанову вручили орден

Сепанову вручили орден

DSC_0072Бійцю Правого сектора Едуарду Стєпанову вручили народну нагороду та передали тепловізор.

Тепловізор, кошти на який збирали усією громадою під час цьогорічного фестивалю народної ініціативи «Байда», що відбувся у Вишнівці, волонтерам врешті вдалось придбати.
− На фестивалі ми зібрали, як раніше уже повідомлялось, 17600 гривень, − відзначив координатор волонтерського районного штабу національного спротиву Володимир Голоднюк. − А потрібно було 3 тис.800 євро. Необхідну суму нам вдалось добрати за рахунок продажу дитячих малюнків, власноруч виготовлених дітьми оберегів, сувенірів. За ці кошти ми придбали якісний прилад за кордоном і передаємо його нашому колишньому волонтеру, сьогоднішньому бійцю ДУК «Правий сектор» Едуарду Степанову. Для нас важливо продемонструвати, що ми підтримуємо всі батальйони без винятку, не ділимо їх на «ліві» і «праві» − вони всі наші, всі вартують і потребують підтримки тилу. Загалом, за час діяльності штабу ми придбали і передали на фронт 6 тепловізорів і один нічний приціл хорошої якості.
Цього ж дня волонтери штабу вручили Едуарду Степанову, який воює на Донеччині, народну нагороду − тризуб-підвіску − знак вдячності українських людей за проявлену доблесть і честь в боротьбі з агресором. Такою ж відзнакою дещо раніше нагороджений волонтер збаразького штабу Сергій Лучкін, який зараз проходить реабілітацію після поранення на східному фронті.
Підвіска має вигляд тризуба, на який покладено меч − символ боротьби за незалежність. Виготовлений тризуб зі срібла власним коштом волонтера, ініціатора заснування нагороди Андрія Боєчка − годинникового експерта, колекціонера антикваріату, гальфіста, журналіста. Підтримує його в потрібній справі волонтерська громадська організація «Народний тил», якою керує Георгій Тука. З ініціативи Андрія Боєчка також започатковано орден «Народний герой України», яким нагороджуватимуть визнаних народом героїв. Орден має схожий вигляд до тризуба-підвіски, він лише прив’язаний вістрям меча до колодки. Ордени двох видів: бойові − з червоно-чорними колодками, мирні (для медиків, волонтерів, журналістів) − жовто-блакитні.
До речі, срібло для нагород волонтерам зносять звідусіль − люди дають хто що має − хрестики, сережки, прикраси, історичні монети, навіть медалі, ордени. Кожна річ, яка іде на переплавку, має свою історію, несе в собі певну силу, яка додаватиме енергії і наснаги нагородженим героям.

Ірина СИСКО, Народне слово