Головна Новини Селфі і лайки – гріх

Селфі і лайки – гріх

Днями священикам УГКЦ видали інструкції про нову трактовку гріхів під час сповіді. Її очевидно отримали і душпастирі з парафій на Тернопільщині.
Зокрема, мова йшла про корупцію. За словами глави УГКЦСвятослава (Шевчука), корупція – це ворог номер один в Україні.
За його словами, кожен духовник повинен обов’язково запитувати у людини, чи займався він корупцією і хабарництвом.
«Сповідник повинен запитати – чи є гріхи корупції у ції особистості. Хто згрішив – повинен каятися. І повинен гріх виправити», – пояснив архієпископ.
Корупціонерів і хабарників дня сьогоднішнього священики називають іудами. Однак зазначають, що у хабарництві каються одиниці.
«Іуда Іскаріот зрадив Христа, бажаючи отримати винагороду. Тому корупція – один з найбільш основоположних гріхів», – пояснюють вони.
Також стало відомо, які з сучасних проступків можна віднести до гріхів і за що необхідно покаятися.
Так, штучне запліднення і сурогатне материнство церковники не вважають смертним гріхом, але саму технологію називають порочною, тому і не заохочують. Вони стверджують, що проблема із зачаттям, це випробування Боже.
Тому, з точки зору релігійної традиції, штучне запліднення ніколи не буде прийнятним. Що стосується сурогатного материнства, то тут, за словами архімандрита Сильвестра, головним негативним наслідком є ​​те, що до нього вдаються представники нетрадиційних сексуальних орієнтацій, яких самих по собі церковники строго засуджують.
Пластичні операції, яка в наші дні стали дуже популярними, церковники називають формою  ідолопоклонства. Змінюючи свою зовнішність, людина стає спокусником, такі діяння порочні, стверджують вони.
Гріхом духівники називають і куріння, перш за все тому, що згубна звичка шкодить здоров’ю. Людина, що палить шкодить своєму здоров’ю і здоров’ю присутніх.
Примітно, що засудження у церковників викликають і соцмережі з Селфі.
«Можна швидко повідомити хороші новини або поділитися ідеєю з багатьма людьми відразу – це не є гріхом. Але прагнення фіксувати і випинати найменші прояви своєї мирської діяльності, привертати увагу фотографіями і виставляти свої діяння напоказ – це специфічна сучасна форма марнославства і ознака глибинної самотності. Якщо людина залежна від «лайків», вона духовно слабка», – вважають у церкві.