Головна Новини Сезон полювання відкрито: на кого і коли можна йти зі зброєю?

Сезон полювання відкрито: на кого і коли можна йти зі зброєю?

З 4 листопада 2017 року відкрилося колективне та облавне полювання на диких парнокопитних тварин, яке триватиме до 31 грудня 2017 року включно. Згідно з наказом державного підприємства «Тернопільське лісове господарство» від 21 червня 2017 року №71, встановлено, що днями полювання на парнокопитних є субота та неділя.
Полювання на хутрових тварин сезон полювання розпочнеться з 5 листопада та триватиме по 21 січня 2018 року.
Днями полювання на зайця-русака і лисицю в польових угіддях є неділя 05, 12, 19, 26 листопада; 03, 10, 17, 24, 31 грудня 2017 року та 21 січня 2018 року.
У лісових угіддях полювання на зайця-русака заборонено.
Також встановлено, що днями полювання на лисицю та інших хижих звірів є субота та неділя: 10, 11, 17, 18, 24, 25 лютого 2018 року.
Денною нормою відстрілу зайця-русака одним мисливцем за один день полювання є один заєць. Норма відстрілу лисиці не лімітована.
Полювання на зайця-русака та лисицю проводиться за відстрільними картками з вказівкою про дату полювання, що видаються лісгоспом та лісництвами, згідно з порядком видачі відстрільних карток, у межах встановленої пропускної спроможності мисливських угідь.
Полювання на диких парнокопитних тварин проводиться відповідно до ліміту використання диких парнокопитних тварин в мисливському сезоні 2017-2018 років в мисливських угіддях ДП «Тернопільський лісгосп».
Документами на право полювання для громадян України є:
– посвідчення мисливця;
– щорічна контрольна картка обліку добутої дичини і порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита;
– дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензія, відстрільна картка, дозвіл на діагностичний та селекційний відстріл тощо);
– відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю;
– паспорт на собак мисливських порід, інших ловчих звірів і птахів у разі їх використання під час полювання.
Зазначені документи мисливець зобов’язаний мати під час здійснення полювання, транспортування або перенесення продукції полювання і пред’являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.